ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση υπέβαλε και ο διευθυντής του συνδέσμου ακτοπλόων

παραίτηση-υπέβαλε-και-ο-διευθυντής-το-187308
Την παραίτησή του από τη γενική διεύθυνση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας υπέβαλε το απόγευμα και ο Νίκος Καβαλλιέρος, ενώ υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα παραιτήθηκε ο Απόστολος Βεντούρης, από τη θέση του προέδρου του συνδέσμου.
Στη σημερινή συνεδρίαση των ακτοπλόων, αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα, ήταν το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες βρίσκονται στο «κόκκινο» οικονομικά, οι τράπεζες έχουν περιορίσει σημαντικά τη ρευστότητά τους και ορισμένες μάλιστα είναι διστακτικές και σκεπτικές στο να εξυπηρετήσουν ακόμα και παραδοσιακούς πελάτες.
Πηγές από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), αναφέρουν ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τις εταιρείες, καθώς η μείωση των εισοδημάτων έχει ήδη περιορίσει την επιβατική κίνηση σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ «αγκάθι» για όλους τους ακτοπλόους αποτελεί πλέον το θέμα της τιμής των καυσίμων που παραμένει στα ύψη.
Σημειώνεται, ότι το καύσιμο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 60% του λειτουργικού κόστους σε ένα πλοίο. Ο τόνος στο πετρέλαιο για τα συμβατικά πλοία έχει ανέλθει το 2012 στα 594 ευρώ, όταν το 2011 ήταν στα 480 ευρώ και το 2010 στα 380.
Σημειώνεται ότι προσωρινά καθήκοντα προέδρου μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου όπου θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΝ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προεδρείου, θα εκτελεί ο Α΄ αντιπρόεδρος επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων Αντώνης Αγαπητός.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου