ΕΛΛΑΔΑ

Μας στέλνει κι άλλους λαθρομετανάστες η Ευρώπη;

μας-στέλνει-κι-άλλους-λαθρομετανάστε-200514

Επι τα χείρω θα είναι οι αλλαγές τις ήδη επικίνδυνης για την Ελλάδα συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε – είναι μη αναστρέψιμη.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είπε: «το Δουβλίνο ΙΙΙ που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως « το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα… οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».

Ως μόνο παράθυρο αισιοδοξίας – σύμφωνα με τον υπουργό – είναι η δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου προκειμένου να «διαμορφωθεί ένα ισχυρό μπλόκ κατά της νέας συνθήκης».

Ο κ. Δένδιας, επισήμανε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό ενώ ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει την φωνή του σε προσπάθεια που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να αλλάξει το περιεχόμενο της συμφωνίας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου