ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα αποφασιστικό γύρο

σαμαράς-το-λόμπι-της-δραχμής-έχασε-ένα-200540

«Δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Δίνουμε μια μάχη για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και δίνουμε μια μάχη για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που έχουμε υποσχεθεί να κανουμε και οι τρεις αρχηγοί που μετέχουμε στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης: Περισσότερες θέσεις εργασίας κυρίως για τα νέα παιδιά, να έρθει πιο γρήγορα η ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Αφού ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση σε αυτούς που αποτελούν αυτό που αποκαλείται «λόμπι της δραχμής».

«Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εμείς όμως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά: Τις τελευταίες αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις».

Εκτιμάται ότι με αυτή την κίνηση ο κ. Σαμαράς ρίχνει το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου (όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης) μίλησαν ευθέως για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας τις επιπτώσεις της οποίας προσπάθησαν να αποδραματοποιήσουν λέγοντας ότι δεν αποτελεί μπαμπούλα.

Στο ξεκίνημά της σημερινής τους συνάντησής τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο «ενδιαφέρον ταξίδι» του πρωθυπουργού στη Γερμανία και τη Γαλλία.

«Πράγματι, ήταν ενδιαφέρον», απάντησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά. Γι’αυτό και πρέπει να τρέξουμε. Και τρέχουμε».

Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς θα έχει νέα σύσκεψη με τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Επί τάπητος θα τεθούν τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι καθώς και το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να «κλειδώσουν» με την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου