ΕΛΛΑΔΑ

Παραπληροφόρηση οι επικρίσεις του Focus για την Ελλάδα

παραπληροφόρηση-οι-επικρίσεις-του-focus-γ-200750
«Άνθρακας ο θησαυρός» του γερμανικού περιοδικού για τα… βάσανα ενός επενδυτή στη χώρα μας

Τις άδικες επιθέσεις του κατά της Ελλάδας συνεχίζει το Focus, με νέο δημοσίευμά του για τις περιπέτειες της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Θέμα του περιοδικού ήταν τα «βάσανα ενός Γερμανού επενδυτή στην Ελλάδα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επενδυτής ονόματι Dieter Otten από τον Οκτώβριο του 2008 παιδεύεται για να λειτουργήσει στην Κρήτη ένα θερμικό εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας, που θα απασχολήσει 80-90 άτομα.

«Ο Otten προσπαθεί τον Οκτώβριο του 2011 το πρότζεκτ του να ενταχθεί στο πρόγραμμα Fast Track της ελληνικής κυβέρνησης. Το πρόγραμμα υπόσχεται αδειοδότηση σε 45 ημέρες. Ο Otten λαμβάνει πράσινο φως στις 6 Ιουνίου του 2012. Πιστεύει ότι η ελληνική γραφειοκρατία κινείται με ρυθμούς μεθυσμένου σαλιγκαριού, αργά και απρόβλεπτα. «Κανείς ποτέ δεν μας ενημέρωσε. Οι Υπηρεσίες λειτουργούσαν πάντα με μεγάλη κρυψίνοια. Συναντήσεις πραγματοποιούνταν μόνο μετά από άσκηση πίεσης και κατέληγαν χωρίς αποτέλεσμα», καταγγέλλει ο Otten», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τι πραγματικά συνέβη

Αμέσως μετά τη δημοσίευση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητήσουν το συγκεκριμένο φάκελο και να τον ενημερώσουν για το συγκεκριμένο project.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες όχι μόνο είναι αβάσιμες, αλλά και ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής καίτοι είχε ειδοποιηθεί για μία σειρά θεμάτων, ουδέποτε διευθέτησε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Όπως αποδείχθηκε ο Γερμανός επενδυτής παρά το γεγονός ότι φάκελος του εγκρίθηκε από την διυπουργική Επιτροπή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 6 Ιουνίου δεν έχει προσκομίσει στο Invest in Greece την εγγυητική επιστολή ούτε έχει καταθέσει στον οργανισμό την αμοιβή προώθησης. Επίσης, το γήπεδο στο οποίο προορίζεται να εγκαταστήσει την επένδυση έχει προβλήματα αρτιότητας και παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί από το Invest για το πρόβλημα και πως μπορεί να το διευθετήσει, παραμένει… “άφαντος”!.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο επενδυτής αμέσως μετά την έγκριση της επένδυσης από τη Διυπουργική απέστειλε αίτημα για συνάντηση «με την διοίκηση του Invest προκειμένου «να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την άρτια λειτουργία των υπηρεσιών σας καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας από την ημέρα υποβολής της αίτησης της SPPL μέχρι και την έγκριση της από τη ΔΕΣΕ».

Φυσικά ουδείς απορεί για τις καταγγελίες που τόσο άκριτα δημοσίευσε το Focus αν θυμηθεί την… εργολαβία του συγκεκριμένο περιοδικού σε ανθελληνικά σχόλια, αρχής γενομένης από την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας άσεμνες χειρονομίες…

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου