ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτό παραμένει το θέμα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια

ανοικτό-παραμένει-το-θέμα-των-περικοπ-201452

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου για το θέμα των περικοπών των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε απόφαση και το ζήτημα χαρακτηρίζεται «συνεχιζόμενη διαδικασία». Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, αν και, κατά τα φαινόμενα, οι περικοπές δεν θα είναι εύκολο να αποφευχθούν.

Εκτός των τριών υπουργών, στην τρίωρη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών Όπλων και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

Τα υπουργεία Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη έχουν κατεβάσει όλους τους κωδικούς, με όλα τα κονδύλια, και αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν ή να περιορίσουν τις περικοπές στους ένστολους.

Το υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνεται την ανάγκη, πλην όμως πιέζεται αφόρητα καθώς οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια αποτελούν μέρος του πακέτου των 3,2 δισ ευρώ, που συμφωνήθηκε με την τρόικα στη προηγούμενη αξιολόγηση, ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα μεταβεί στη Βουλή όπου στις 7:30 μ.μ. θα απαντήσει σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις για την Αγροτική Τράπεζα και το θέμα του συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου