Αθωώθηκαν οι αγρότες που τρύπησαν στρατιωτικό αγωγό πετρελαίου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-24, 13:26:07
Αθωώθηκαν οι αγρότες που τρύπησαν στρατιωτικό αγωγό πετρελαίου

Αθωώθηκαν από αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στο οποίο παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς εν γνώσει τους ο 66χρονος ιδιοκτήτης ενός χωραφιού στην αγροτική περιοχή του Δρεπάνου Κοζάνης και ο 47χρονος χειριστής του τρακτέρ που το όργωνε, επειδή προκάλεσαν φθορά στον αγωγό μεταφοράς καυσίμων με αποτέλεσμα να χυθούν στα χωράφια ως και 100 τόνοι πετρελαίου!

Οι δυο… απρόσεκτοι αγρότες είχαν συλληφθεί γιατί κατά την διάρκεια εκτέλεσης αγροτικών εργασιών χτύπησαν με το άροτρο τον αγωγό προκαλώντας ρήγμα, από το οποίο υπήρξε η διαρροή που προκάλεσε ζημιά ύψους 150.000 ευρώ! Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και έτσι τους αθώωσε, αν και ο στρατός έχει ενημερώσει όλους τους αγρότες για την ύπαρξη του αγωγού και εκείνοι έχουν υπογράψει ότι γνωρίζουν πως θα διώκονται ποινικά σε περίπτωση που προκληθεί βλάβη με υπαιτιότητά τους. 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η διαρροή, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του στρατού και της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων από την Λάρισα, που έκλεισαν την παροχή και άδειασαν το περιεχόμενο του αγωγού μέσω by pass σε βυτιοφόρα. Επί τόπου έσπευσε και η Πυροσβεστική για να αποτρέψει τον κίνδυνο ανάφλεξης, ενώ τρακτέρ έσκαψαν αυλάκια για να περιορίσουν την διαρροή στο χωράφι. Οι εργασίες θα συνεχιστούν ώσπου να επιδιορθωθεί η βλάβη. 
Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=