ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς: «Θα κάνουμε τη δουλειά μας, η Ελλάδα θα επιβιώσει»

σαμαράς-θα-κάνουμε-τη-δουλειά-μας-η-ε-205529

Λίγο πριν τις κρίσιμες συναντήσεις του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» εξηγεί πώς η Ελλάδα θα επανακτήσει την αξιοπιστία της.

Στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και πώληση ακατοίκητων ελληνικών νησίδων.

Ερωτηθείς σχετικά με την μηδενική εμπιστοσύνη που έχουν πλέον οι ευρωπαίοι στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, απάντησε πως είναι δύσκολο για την χώρα να βρίσκεται κάθε ημέρα αντιμέτωπη με τα σενάρια εξόδου της από την ευρωζώνη και ξεκαθάρισε: «Αν κάνουμε τη δουλειά μας, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί».

«Όλος ο κόσμος μπορεί να κερδίσει από μια πετυχημένη ελληνική ιστορία», προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

«Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξηγώντας πως η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε μείωση του βιοτικού επιπέδου κατά 70%, ενώ μέχρι σήμερα έχει ήδη μειωθεί κατά 35% σε συνδυασμό με την εσωτερική υποτίμηση και τον πληθωρισμό».

«Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την επίπτωση. Καμία δημοκρατία δεν θα μπορούσε να επιβιώσει υπ’ αυτές τις συνθήκες» υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του από την συνάντηση του με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «το μόνο πράγμα για το οποίο θα επιμείνουμε είναι πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων».

«Δεν συζητάμε τους στόχος του προγράμματος. Θέλουμε απλά να είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή».

«Θέλω να σβήσω την ιδέα ότι η Ελλάδα έχει μόνο προβλήματα. Είμαι εδώ για την επίλυσή τους. Αλλά χρειαζόμαστε λίγο αέρα για να ξαναβρούμε την ανάσα μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Τι λέει το Μέγαρο Μαξίμου

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr διευκρίνισε ότι το σχέδιο εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας περιλαμβάνει και την εμπορική αξιοποίηση ακατοίκητων νησίδων που δεν επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια.
Στις νησίδες αυτές θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες ή να παραχωρηθούν να γίνουν μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, επισημαίνει ο ίδιος αξιωματούχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου