ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Αυλώνα ο Πακιστανός-«Εισβολή» Χρυσαυγιτών στο πλοίο που τον μετέφερε

στις-φυλακές-αυλώνα-ο-πακιστανός-εισ-218863

Στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης ο 19ρονος Πακιστανός ο οποίος ομολόγησε τον βίαιο τραυματισμό της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο. Ο δράστης μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο τμήμα Μεταγωγών του Πειραιά, ενώ κατά την άφιξη του πλοίου επικράτησε ένταση στο λιμάνι του Πειραιά.

Παρά το γεγονός ότι στο λιμάνι υπήρχε ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος και της αστυνομίας, μια ομάδα από μέλη της Xρυσής Aυγής που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πλοίο φωνάζοντας συνθήματα «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» εισέβαλαν μέσα σε αυτό. Οι δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας δεν πρόλαβαν να τους απωθήσουν και το όχημα της αστυνομίας που μετέφερε τον κρατούμενο ανέπτυξε ταχύτητα και μπόρεσε τελικά να διαφύγει από το λιμάνι.

Να σημειωθεί ότι από το πλοίο αποβιβάστηκαν πρώτα οι επιβάτες, τα οχήματα και τα φορτηγά και στη συνέχεια αυτοκίνητο της διεύθυνσης μεταγωγών μπήκε μέσα στο γκαράζ του πλοίου προκειμένου να παραλάβει τον κρατούμενο.

Ο δράστης κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέος, την ίδια ώρα που η ανήλικη κοπέλα παραμένει διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικό».

Ο Πακιστανός μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Σύρου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες, με το πρόσωπό του καλυμμένο από μαύρη κουκούλα, αλλά και τρεις αστυνομικούς να τον «σκεπάζουν» με τα σώματά τους. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, ληστεία και παράνομη εργασία. Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης, ζήτησε για πρώτη φορά «συγγνώμη» από τη 15χρονη και την οικογένειά της για το κακό που τους προκάλεσε. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον ανακριτή, μέλη της Χρυσής Αυγής, συγκεντρωμένα έξω από το δικαστικό μέγαρο του νησιού διαμαρτύρονταν κατά των αλλοδαπών, ενώ συγγενείς της παθούσας αποπειράθηκαν να τον λιντσάρουν φωνάζοντας «κτήνος, κατέστρεψες τη ζωή της οικογένειας μας».

Συνήγορος υπεράσπισης του δράστη ορίστηκε η Αλεξάνδρα Δήμου από τη Μύκονο. Οι δικαστικές αρχές αντιμετώπισαν δυσκολίες στον ορισμό δικηγόρου υπεράσπισης του νεαρού, καθώς, επικαλούμενοι τις θερινές διακοπές, οι περισσότεροι αρνούνταν να αναλάβουν την υπόθεσή του.

Η κ. Δήμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας της ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και συντριβή για το αδίκημα που διέπραξε, σημειώνοντας όμως ότι δεν ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του Πακιστανού, διότι με διόρισε η ανάκριση και βέβαια η αποδοχή του διορισμού είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Κώδικα Περί Δικηγόρων. Αρνήθηκα, όπως άλλωστε πάντα το έχω κάνει στα 35 χρόνια της δικηγορίας μου, να εισπράξω την αποζημίωση, που οφείλει να καταβάλει το Δημόσιο σε κάθε διοριζόμενο εξ επαγγέλματος συνήγορο…

«Όλοι και εγώ προσωπικά, έχουμε συγκλονισθεί από το έγκλημα σε βάρος του αθώου ανήλικου θύματος. Η υπεράσπιση είναι υποχρέωση του δικηγόρου, ο οποίος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός. Με συγκλονίζει και αυτό το έγκλημα. Το ενδιαφέρον μου για κάθε αθώο θύμα είναι πάντα το ίδιο, είτε ο θύτης είναι Πακιστανός, είτε Έλληνας. Δεν μπορώ να κάνω καμία διάκριση λόγω της ιδεολογίας μου, που αυτό μου επιβάλλει», δήλωσε η κ. Δήμου.

Στο μεταξύ, η 15χρονη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομειου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου