ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακύρωση και αποκλεισμός για Βολικάκη που ήταν τελευταίος στα προκριματικά

ακύρωση-και-αποκλεισμός-για-βολικάκη-221299

Άδοξα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ζαφείρη Βολικάκη στο σπριντ ανδρών της ποδηλασίας πίστας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Ο Έλληνας πρωταθλητής επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκρεγκορί Μποζ στη φάση 1/6 τελικού του αγωνίσματος, αλλά ακυρώθηκε και δεν συνεχίζει στα ρεπεσάζ, την ώρα που ο αντίπαλός του προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο Βολικάκης είχε πάρει την 17η και τελευταία θέση στον προκριματικό με επίδοση 10.663, την ώρα που ο Βρετανός Τζέισον Κένι, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση, σημείωσε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 9.713.

Ο Έλληνας ποδηλάτης θα μετείχε στη δεύτερη σειρά, όπου θα αντιμετώπιζε τον Γάλλο Μποζ, που ήταν δεύτερος στον αγώνα κατάταξης με χρόνο 9.952.

Τα αποτελέσματα στο σπριντ ανδρών (1/16):

Οκτώ αναμετρήσεις περιλάμβανε η φάση 1/16 τελικού στο σπριντ ανδρών της ποδηλασίας πίστας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Βρετανός Τζέισον Κένι, ο οποίος είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στα προκριματικά, πέρασε χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση.

Στις υπόλοιπες οκτώ αναμετρήσεις, οι νικητές ήταν ο Γάλλος Γκρεγκορί Μποζ, ο Αυστραλός Σέιν Πέρκινς, ο Γερμανός Ρόμπερτ Φόρστεμαν, ο Ρώσος Ντένις Ντμιτρίεφ, ο Τσέχος Πάβελ Κέλεμεν, ο Αμερικανός Τζίμι Γουάτκινς, ο Αζιζουλχασνί Αγουάνγκ από τη Μαλαισία και ο Ντζισάνε Νίκολας Φίλιπ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, οι οποίοι συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

Αντίθετα, οι ηττημένοι αυτών των αναμετρήσεων, ο Ισπανός Οντέι Μαθκιαράν Ουρία, ο Νοτιοαφρικανός Μπέρναρντ Εστερχούιζεν, ο Πολωνός Νταμιάν Ζιελίνσκι, ο Έρσονι Κανελόν από τη Βενεζουέλα, ο Ιάπωνας Σεϊτσίρο Νακαγκάουα, ο Κινέζος Μιάο Ζανγκ και ο Νεοζηλανδός Έντουαρντ Ντόκινς θα ανεμετρηθούν στα ρεπεσάζ για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου