ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκλήρωσε 14ος ο Μιττάκης στα Finn, 26ος ο Χειμώνας στα Laser

ολοκλήρωσε-14ος-ο-μιττάκης-στα-finn-26ος-ο-χει-221935

Την ένατη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μιττάκης στην δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Βρετανό Μπεν Έϊνσλι, που τερμάτισε πρώτος σε 1:02:42.

Μετά τις δέκα κούρσες, ο Μιττάκης κατέλαβε τη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 108 βαθμούς ποινής, ενώ πρώτος ήταν ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με 26 βαθμούς ποινής.

Μετά τις δέκα ιστιοδρομίες, οι πρώτοι δέκα ιστιοπλόοι της γενικής κατάταξης θα αναμετρηθούν την Κυριακή στον αγώνα μεταλλίων.

Αυτοί είναι οι εξής:

1. Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν (Δανία) 26 βαθμοί ποινής2. Μπεν Έϊνσλι (Μ. Βρετανία) 283. Πίτερ-Γιάν Πόστμα (Ολλανδία) 424. Ζονατάν Λομπέρ (Γαλλία) 475. Ιβάν Κλιάκοβιτς Γκάσπιτς (Κροατία) 476. Βασίλι Ζμπόγκαρ (Σλοβενία) 497. Τάπιο Νίρκο (Φινλανδία) 768. Ντάνιελ Μπίργκμαρκ (Σουηδία) 789. Νταν Σλέιτερ (Νέα Ζηλανδία) 7910. Ραφαέλ Τρουχίγιο Βιγιάρ (Ισπανία) 80

Στην ένατη ιστιοδρομία ο Μιττάκης είχε κατακτήσει την έβδομη θέση, 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Ολλανδό Πίτερ-Γιάν Πόστμα, που τερμάτισε πρώτος σε 1:07:38.

Καμπουρίδης / Παπαδόπουλος 13οι μετά από τέσσερις κούρσες στα 470

Τη 15η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην τέταρτη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα πίσω από τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Μάλκολμ Πέιτζ, που τερμάτισαν πρώτοι σε 59:27.

Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες τέσσερις κούρσες, οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος βρίσκονται στην 13η θέση με 56 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Λουκ Πέισενς και Στούαρτ Μπίθελ με 9 βαθμούς ποινής.

Στην τρίτη ιστιοδρομία οι έλληνες ιστιοπλόοι κατέλαβαν την 20η θέση.

Πρώτος ο Κοντίδης στη γενική των Laser, 23ος ο Χειμώνας

Τη 12η θέση πήρε ο Παύλος Κοντίδης στην έβδομη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Κύπριος ιστιοπλόος έμεινε 53 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αργεντινό Χούλιο Αλσογκαράι, που τερμάτισε πρώτος σε 56:20, ενώ ο Βαγγέλης Χειμώνας τερμάτισε 16ος, μένοντας 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες επτά ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης παραμένει στην κορυφή της γενικής με 21 βαθμούς ποινής, ενώ ο Χειμώνας είναι 26ος με 143 βαθμούς ποινής.

Παπαθανασίου / Τσότρας στην ένατη κούρσα των Star

Καθόλου καλή εξέλιξη δεν είχε για τους Αιμίλιο Παπαθανασίου και Αντώνη Τσότρα η 9η και προτελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς το ελληνικό πλήρωμα ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ελπίδα για τη συμμετοχή του στον αγώνα μεταλλίων. Μετά την εξέλιξη αυτή και ύστερα από εννέα κούρσες, οι Παπαθανασίου/Τσότρας βρίσκονται στην 14η θέση της γενικής με 94 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον με 17 βαθμούς ποινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη 10η και τελευταία ιστιοδρομία, τα πρώτα δέκα σκάφη της γενικής προκρίνονται στον αγώνα μεταλλίων. Αυτή τη στιγμή δέκατοι στη γενική είναι οι Γάλλοι Ξαβιέ Ροάρ και Πιέρ-Αλεξίς Πονσό, που έχουν 70 βαθμούς ποινής, ενώ στα Star μετέχουν 16 πληρώματα.

Οι Δήμου/Πατενιώτης 20οι στα σκάφη τύπου 49er

Την 20η και τελευταία θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στην ένατη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 33 δεύτερα πίσω από τους Φινλανδούς Λάουρι Λέχτινεν και Κάλε Μπασκ, που τερμάτισαν πρώτοι σε 31:30. Μετά από εννέα κούρσες, οι Δήμου/Πατενιώτης είναι 20οι και τελευταίοι στη γενική κατάταξη με 148 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκονται οι Αυστραλοί Νέιθαν Άουτεριτζ και Άϊεν Τζένσεν με 33 βαθμούς ποινής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου