ΕΛΛΑΔΑ

Φιλανθρωπία με την… επίδειξη ταυτότητας!

φιλανθρωπία-με-την-επίδειξη-ταυτότη-223301

Μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής μοίρασαν χθες στο Σύνταγμα τρόφιμα «μόνο για Ελληνες»

Εκατοντάδες πολίτες, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι και οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας, στήθηκαν χτες το πρωί στο Σύνταγμα με τις αστυνομικές τους ταυτότητες στα χέρια – για να αποδείξουν ότι είναι Ελληνες – σε διανομή φαγητού που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή.

Τους δόθηκαν σακούλες με μακαρόνια, ρύζι, λάδι, γάλα και την «εβδομαδιαία λαϊκή εθνικιστική εφημερίδα» της οργάνωσης. Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν παρόντες, πλάι σε νεαρά μέλη με μαύρες μπλούζες τα οποία συντόνιζαν τη διαδικασία. Ανάλογα με την τοπική οργάνωση που εκπροσωπούσαν οι νέοι έφεραν και διαφορετικά διακριτικά και συνθήματα. Μια μπλούζα έγραφε: «Ομάδα Κρούσεως» και μία άλλη: «Ελλάς υπεράνω όλων».

Καθώς άρχιζε η μοιρασιά, ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος ενημέρωνε τους συγκεντρωμένους διά τηλεβόα ότι «Ο Δήμος Αθηναίων παρότι ζητήσαμε νόμιμα άδεια απαγόρευσε αυτήν την εκδήλωση με διάφορα αστεία προσχήματα. Για να ξέρετε ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Αμα ήταν τίποτα Πακιστανοί, τίποτα ’’Αλλοι’’ δεν θα τους έλεγε κανείς τίποτα. Γι’ αυτό και εμείς βάζουμε μια υποσημείωση από κάτω: Μόνο για Ελληνες».

Σε δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή αποκαλούσε τον Γιώργο Καμίνη «δήμαρχο των λαθρομεταναστών». Ωστόσο στην επίσημη απάντησή του στη Χρυσή Αυγή ο Δήμος δεν αρνήθηκε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Δεν παραχώρησε άδεια για το Σύνταγμα γιατί όπως ανέφερε δεν ενδείκνυται η ταύτιση της πρώτης πλατείας της χώρας με τέτοιου είδους δράσεις. Αντιπρότεινε ως τοποθεσίες το Θησείο ή τη Μεσογείων, όπου βρισκόταν το προεκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής.

Τα προϊόντα προέρχονταν σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης μόνο από εγχώριους παραγωγούς, όπως και οι δικαιούχοι τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου