ΕΛΛΑΔΑ

Ανελέητος πόλεμος Παπανδρέου – Βενιζέλου

ανελέητος-πόλεμος-παπανδρέου-βενιζ-231497

Τον νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορεί ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τα δημοσιεύματα των Κυριακάτικων εφημερίδων, ενώ την ίδια ώρα επίκειται και δημοσιοποίηση στοιχείων για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γ.Παπανδρέου, προοιωνίζοντας μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου-Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά το ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες λήφθηκε η απόφαση για το περιβόητο δημοψήφισμα και όλα όσα οδήγησαν στην παραίτηση του κ.Παπανδρέου, χθες είχαμε το δεύτερο γύρο. Σε δύο μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες στο ΒΗΜΑ και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, υπήρχαν ρεπορτάζ, ιδιαίτερα επικριτικά, για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το ένα, στο ΒΗΜΑ, κατέρριπτε τους ισχυρισμούς του κ.Παπανδρέου, ότι είχε ενημερώσει την κ.Μέρκελ και τον κ.Σαρκοζί για την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα. Μάλιστα, στο σχετικό δημοσίευμα αναπαράγονται και στιχομυθίες από τη σύνοδο στις Κάννες, ανάμεσα στους κ.κ Παπανδρέου και Σαρκοζί αλλά και το κλίμα της συνάντησης που δεν ήταν διόλου κολακευτικό για τον πρώην Πρωθυπουργό.

Στο άλλο δημοσίευμα, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, γίνεται η παρουσίαση, με φωτογραφικό μάλιστα υλικό, του γυμναστηρίου που στεγαζόταν στο κτίριο της Ιπποκράτους για τις ανάγκες του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται αναφορά σε υπέρογκες δαπάνες και προκλητικές σπατάλες, ενώ παρουσιάζεται και ο προσομοιωτής κανό που χρησιμοποιούσε ο κ.Παπανδρέου για να ασχολείται με το αγαπημένο του άθλημα. Κύκλοι του πρώην Πρωθυπουργού, θεωρούν εμπνευστή αυτών των δημοσιευμάτων τον κ.Βενιζέλο. Μαζί με αυτούς και στελέχη που πρόσκεινται στον κ.Παπανδρέου ή εξ αντανακλάσεως αντιπαθούν τον κ.Βενιζέλο. Ο πρώην Πρωθυπουργός ανησυχεί ιδιαίτερα για το άμεσο μέλλον και έχει στρέψει την προσοχή του σε δύο υποθέσεις.

Η μία αφορά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του. Πιστεύει ότι ο διάδοχός του θα θελήσει να τον πλήξει και να τον απαξιώσει μέσα από τον οικονομικό έλεγχο που προετοιμάζει. Η δεύτερη και η σοβαρότερη, αφορά την έρευνα για τα CDS που παίρνει νέα τροπή από την εισαγγελική έρευνα του κ.Πεπόνη. Ο πρώην Πρωθυπουργός εκτιμά, ότι κάποιοι θα θελήσουν να τον πλήξουν, στοχεύοντας τον αδελφό του Αντρίκο, για να τελειώνουν μια και καλή με την οικογένεια Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό. Ο κ.Παπανδρέου είναι έντονα ενοχλημένος με τη στάση του κ.Βενιζέλου στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και με την απροθυμία του να υπερασπιστεί την περίοδο διακυβέρνησης του. Ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να πυκνώσει τις επαφές και τις συζητήσεις του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στο διάδοχό του ότι δεν σκοπεύει να μείνει αδρανής ούτε να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου