ΕΛΛΑΔΑ

Με παρέμβαση Σαμαρά άνοιξε η Χαλυβουργία

με-παρέμβαση-σαμαρά-άνοιξε-η-χαλυβουρ-233555

Μετά από εισαγγελική παρέμβαση, κατόπιν εντολής Σαμαρά, άνοιξε τα ξημερώματα της Παρασκευής η πύλη της μονάδας Ασπροπύργου της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που εδώ και εννέα μήνες τελεί υπό απεργία.

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό» επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού. «Όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις η πολιτική πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν καθοριστική για να ανοίξει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό».

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία έξω από τη Χαλυβουργία, ωστόσο, νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια και έγιναν προσαγωγές καθώς μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει το δρόμο, εμποδίζοντας όσους εργαζόμενους ήθελαν να εργαστούν, να εισέλθουν στο κτήριο. Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του εισαγγελέα, ύστερα από προσφυγή εργαζομένων στην εταιρεία.

Αργά το απόγευμα, οι έξι συλληφθέντες της Χαλυβουργίας αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρουσία τους ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτών αρχών. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για βία και για παραβίαση δικαστικής απόφασης, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στη γέφυρα Ασπροπύργου, ενώ έξω από το εργοστάσιο παραμένουν ακόμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άντρες των ΜΑΤ.

Εν τω μεταξύ, στελέχη της εταιρείας, δήλωσαν ότι μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας.

Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν ωστόσο ότι τα προβλήματα παραμένουν από τη στιγμή που εργαζόμενοι που επιθυμούν να δουλέψουν δέχονται επιθέσεις στην είσοδο του εργοστασίου και παρεμποδίζονται από απεργούς.

«Η Χαλυβουργία δε σταματά τον αγώνα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Συφωνιός, ο οποίος κατήγγειλε ότι η εργοδοσία αναζητά τους απεργούς ακόμη και στα σπίτια τους απειλώντας τους με απόλυση αν δεν πάνε στη δουλειά.

Κεδίκογλου: «Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επέμβαση της αστυνομίας»

Την παρέμβαση της αστυνομίας στη Χαλυβουργία ζήτησαν «πάνω από 100 εργαζόμενοι» δήλωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αμφισβήτησε τα «κίνητρα» του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου.

«Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, για να συμπληρώσει:

«Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου