ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος σε υγειονομική «βόμβα» στο Αιγάλεω

έφοδος-σε-υγειονομική-βόμβα-στο-αιγ-233632
Έφοδο σε μία χωματερή μέσα στον αστικό ιστό του Αιγάλεω πραγματοποίησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικήςένας 45χρονος Έλληνας, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς σε συνεργασία με Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και με υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε., σε μονάδα συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών αποβλήτων και σε κέντρο διαλογής των υλικών αυτών στο Αιγάλεω, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε, ότι στον εξωτερικό χώρο της μονάδας γινόταν προσωρινή αποθήκευση υλικών στο έδαφος χωρίς να τηρείται καμία προϋπόθεση, με άμεσο αποτέλεσμα τη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Στον χώρο υπήρχε πολύ έντονη δυσοσμία και έντονη παρουσία εντόμων. Στον προαύλιο-υπαίθριο χώρο βρέθηκε προσωρινά αποθηκευμένος τουλάχιστον ένας τόνος από πατάτες σε πλήρη αποσύνθεση, 60 κυβικά φυτικού υλικού από κλαδιά και χόρτα, μπάζα και οικοδομικά υλικά, άδεια δοχεία χρωμάτων άδειες συσκευασίες μελανιών, παλέτες και ξύλα, κάρτες κινητών τηλεφώνων και διαφόρων συσκευών. Στον εσωτερικό χώρο βρέθηκε μεγάλος αριθμός από υαλοπίνακες αυτοκινήτων, μεταλλικές σκάλες αλουμινίου, πλαστικές καρέκλες, κατεστραμμένα έπιπλα, κομμάτια υφασμάτων, καλοριφέρ, μεταλλικούς σωλήνες, απογυμνωμένα καλώδια, είδη υγιεινής, μπαταρίες φορτηγών, πλαστικούς περιέκτες λαδιών, συσκευασίες γάλακτος και λοιπά αντικείμενα.

Σε σάκους και σε κιβώτια υπήρχαν τουλάχιστον 5.000 αντηλιακά λάδια, ακατάλληλα για διάθεση και πώληση, 12 μεγάλες πλαστικές δεξαμενές μερικές από τις οποίες περιείχαν νερό και άλλες περιείχαν άγνωστης σύστασης υγρά. Στις δεξαμενές αποθήκευσης νερού της μονάδας ήταν εμφανής η ανάπτυξη μικροοργανισμών και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Από τους υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπιστώθηκαν παραβάσεις και της δική τους αρμοδιότητάς. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου