ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράνομη τουρκική εισβολή

δ-αβραμόπουλος-δεν-πρέπει-να-ξεχνάμε-τ-233938

«Σήμερα όλοι θυμόμαστε και τιμούμε την Κύπρο και τους αγωνιστές της» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του για την συμπλήρωση 38 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να ξεχνά τα γεγονότα της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο πριν τριάντα-οκτώ χρόνια και τις συνέπειές της «τον ξεριζωμό και την προσφυγιά του κυπριακού Ελληνισμού, την μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον τουρκικό εποικισμό, τη σύληση του ελληνικού και χριστιανικού ορθόδοξου ιστορικού και πολιτισμικού της πλούτου, το μέγα ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων».

«Τριάντα-οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε και η Κύπρος παραμένει ημικατεχόμενη χώρα. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, η μία όψη της σημερινής λεγόμενης πραγματικότητας του Κυπριακού», αλλά όπως σημειώνει «υπάρχει και η άλλη όψη» αναφερόμενος στη δοκιμασμένη αντοχή, την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εδραίωσή της στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα».

«Διαπράττει σφάλμα, όποιος θέλει να υποτιμά την ιστορική αυτή εξέλιξη, σήμερα μάλιστα, που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κατακτήσει την ισότιμη θέση που της ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και ασκεί την Προεδρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογραμμίζει.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα παραμείνει στο πλευρό της Κύπρου «αρωγός και συμπαραστάτης του κυπριακού λαού».

«Η παρούσα συγκυρία της οικονομικής κρίσης, δεν πρόκειται να επηρεάσει την θέση της, που είναι ιστορικά δεδομένη και η τύχη της άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη της Κύπρου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκφράζει την ευγνωμοσύνη προς όλους τους ηρωικούς Κυπρίους και Ελλαδίτες πολεμιστές, που, όπως υπογραμμίζει, αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του εισβολέα, στη σκληρή αναμέτρηση του 1974.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου