ΕΛΛΑΔΑ

Εντολή Σαμαρά για ταχεία προώθηση συγχωνεύσεων δημοσίων υπηρεσιών

εντολή-σαμαρά-για-ταχεία-προώθηση-συγ-234175

Συνεδριάζει την επόμενη Τρίτη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η συνεδρίαση έχει καθυστερήσει γιατί είχε αναβληθεί λόγω της επέμβασης στο δεξί μάτι στην οποία υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς θα αναπτύξει τις προτεραιότητες και την πολιτική της κυβέρνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Αναμένεται δεν να εκλέξει και νέο γραμματέα θέση για την οποία ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Θανάση Μπούρα -που έχει τις περισσότερες πιθανότητες-και Κώστα Γκιουλέκα. Επίσης θα εκλεγούν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μάκης Βορίδης και Σοφία Βούλτεψη.

Εν τω μεταξύ ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή για ταχεία προώθηση των συγχωνεύσεων δημοσίων υπηρεσιών στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της διοίκησης και της μείωσης των δαπανών. Μία από τις πρώτες ενέργειες είναι η δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας με την συγχώνευση της ΔΕΘ της ΗELEXPO και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών. Στόχος του νέου φορέα θα είναι η συγκροτημένη προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και η προώθηση των εξαγωγών. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν γίνει περισσότερες από 20 καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών. Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων αλλά μόνο μετατάξεις και ενδεχομένως εφεδρείες. Μένει βέβαια να το δεχθεί και η Τρόικα η οποία την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην χώρα μας και θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό.

Την παραίτηση του υπέβαλε – κατόπιν απαίτησης της κυβέρνησης – στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ο Διευθύνον Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Σημειώνεται ότι την παραίτηση του πριν λίγες ημέρες είχε υποβάλει και ο πρόεδρος του Ταμείου Ιωάννης Κουκιάδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου