ΕΛΛΑΔΑ

Δηλητηρίασαν δεκάδες γατιά στη Ρόδο

δηλητηρίασαν-δεκάδες-γατιά-στη-ρόδο-236652
Άλλο ένα κρούσμα απανθρωπιάς και ανεξήγητου μίσους κατά των ζώων αναστατώνει τη Ρόδο, μόλις λίγες ημέρες μετά τους απαγχονισμούς σκυλιών στη Μέγγαβλη και τη Σορωνή. Άγνωστοι δολοφόνοι προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων νεογέννητων γατιών κοντά στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου.

Σκηνές φρίκης αντίκρισε μια ηλικιωμένη γυναίκα με ειδικές ανάγκες, όταν έφτασε στο κοιμητήριο από το σπίτι της, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση για να φροντίσει τα αδέσποτα, όπως έκανε καθημερινά. Τα αδέσποτα γατάκια στα οποία πήγαινε φαγητό ήταν όλα νεκρά, με σαφή ίχνη από δηλητηρίαση. Κάποιος αδίστακτος είχε φροντίσει να τα εξοντώσει ένα προς ένα και είχε εξαφανιστεί χωρίς να τον αντιληφθεί κάποιος.

Το ίδιο συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα και στην περιοχή Μόντε Σμιθ, όπου άλλοι άγνωστοι φονιάδες σκόρπισαν «φόλες» καλυμμένες με δελεαστικά μεζεδάκια, προκαλώντας το θάνατο σε δεκάδες γάτες.
Μάλιστα, από το δηλητήριο κινδύνευσε άμεσα και ο σκύλος μιας οικογένειας που κατοικεί στην περιοχή. Στάθηκε, όμως, τυχερός γιατί οι ιδιοκτήτες του είχαν προνοήσει να εφοδιαστούν με την κατάλληλη ένεση και του χορήγησαν αμέσως το αντίδοτο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου