ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε τράπεζα στις Σπέτσες

ληστεία-σε-τράπεζα-στις-σπέτσες-237466

Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη του γραφικού νησιού του Αργοσαρωνικού την υπόθεση της κινηματογραφικής ληστείας, με ομηρία, που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα στενά σοκάκια των Σπετσών…

Λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι, τέσσερις δράστες, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, καλά πληροφορημένοι, εισβάλλουν στο υποκατάστημα της Αlpha Βank και με την απειλή όπλων- πιθανώς καλάσνικοφ- ακινητοποιούν τους υπαλλήλους.

Για πέντε λεπτά, κράτησαν μάλιστα, ως ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους. Όσο χρονικό διάστημα, δηλαδή, χρειάστηκαν για να αρπάξουν 500.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος και στη συνέχεια να φτάσουν στο σημείο όπου είχαν σταθμευμένες τις μοτοσικλέτες, ώστε να διαφύγουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μία εκ των δύο μοτοσικλετών ήταν μάρκας Africa Twin. Στη συνέχεια, οι δράστες κινήθηκαν προς την περιοχή Λιγονέρι, 2 χλμ έξω από το κέντρο των Σπετσών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ενδέχεται να διέφυγαν με ταχύπλοο που ήταν ελλιμενισμένο στη θαλάσσια περιοχή.

Αναζητούνται οι δράστες. Συνεχίζονται οι έρευνες από ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό τεσσάρων ενόπλων, τριών ανδρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι εισέβαλαν και λήστεψαν υποκατάστημα της Alpha Bank στις Σπέτσες.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το λιμενικό σώμα ότι στη θαλάσσια περιοχή Θαλάντη στο Πόρτο Χέλι εντοπίστηκε, έπειτα από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής, ταχύπλοο σκάφος που είχε πάρει φωτιά και είχε βυθιστεί.

Στην περιοχή έχει φθάσει δύναμη του λιμενικού και διεξάγει έρευνες με ιδιώτη δύτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου