ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Κεφαλονιά

πυρκαγιά-σε-εξέλιξη-στον-άγιο-κωνσταν-237732

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε δασική έκταση στη περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα με πουρνάρια και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, πεζοπόρο τμήμα οκτώ ατόμων, ενώ ρίψεις νερού από αέρα κάνουν δύο αεροσκάφη πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε όλη τη χώρα ξέσπασαν 84 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές:

– Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ηλείας, Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου της – – Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου