ΕΛΛΑΔΑ

Η διαδρομή της “κόλασης” της “Μήδειας” του Ρεθύμνου – Η ανθρωπιά απέναντι στη … φρίκη

η-διαδρομή-της-κόλασης-της-μήδειας-255458

Με την πράξη της συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης αλλά και το πανελλήνιο. Στραγγάλισε την κόρη της, επιχείρησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της, χαρακτηρίστηκε σύγχρονη Μήδεια και πλέον κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Και όμως, η διαδρομή της κόλασης για τη “Μήδεια” του Ρεθύμνου κρύβει ανθρώπινες ιστορίες απέναντι στη φρίκη.

Η σιωπή

Η 36χρονη Αλβανίδα που στις 4 του Απρίλη είχε στραγγαλίσει την 14χρονη κόρη της και στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της, ακολουθεί το δρόμο της σιωπής. Δεν εξήγησε ποτέ, τίποτα και σε κανέναν. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, την υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου και η 36χρονη, σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται να μην έχει επαφή με το περιβάλλον.

Το φονικό

Η αναβίωση με τον πλέον δραματικό τρόπο της σύγχρονης “Μήδειας” στήθηκε μέσα σε ένα σκηνικού τρόμου στο Ρέθυμνο, σε μια λαϊκή γειτονιά στην περιοχή του Κουμπέ και στο σπίτι μιας οικογένειας μεταναστών, το οποίο μετατράπηκε σε τόπο μαρτυρίου για το άτυχο κορίτσι.

Η απίστευτη οικογενειακή τραγωδία ξεκίνησε όταν η 36χρονη Αλβανίδα σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια της μόλις 14 ετών κόρη της, και στη συνέχεια έστρεψε ένα μαχαίρι στο λαιμό της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Το αποτρόπαιο σκηνικό έγινε μάλιστα μπροστά στα μάτια του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, ενός 4χρονου αγοριού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν την αιμόφυρτη σύζυγο του και το άψυχο σώμα της μικρής κόρης του αντίκρισε το μεσημέρι ο 33χρονος πατέρας του, που πήγε στο σπίτι του μαζί με έναν συγγενή του.

Η ανθρωπιά απέναντι στη … φρίκη

Καθ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της, η παιδοκτόνος επιθυμούσε απόλυτη απομόνωση. Εξάλλου, ελάχιστοι ήταν αυτοί που την επισκέφθηκαν. Μετά τη μεταφορά της στον “Κορυδαλλό” ο διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου που περιέθαλψε την 36χρονη με επιστολή του φέρνει στο προσκήνιο μία ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνίστρια μία αστυνομικό.

Ο ίδιος, στην επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου που δημοσιεύει το goodnet.gr αναφέρει: «κ.Ταξίαρχε, μετά το πέρας της νοσηλείας της κρατούμενης-ασθενούς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά εσάς, τους Αξιωματικούς της υπηρεσίας σας με τους οποίους συνεργάστηκα προκειμένου να μεταχθεί με ασφάλεια η κρατούμενη στην Αθήνα, αλλά και όλους τους αστυνομικούς που είχαν την ευθύνη της φύλαξής της όλο αυτό το διάστημα τόσο για την παραδειγματική συνεργασία που είχαμε όσο και για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού που επέδειξαν.

Ιδιαίτερα, όμως, κ. Ταξίαρχε, θέλω μέσω υμών να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Αστυνομικό κα Ζυμβραγού Αγγελική, την οποία μέχρι πρότινος δεν γνώριζα, για το απαράμιλλο ήθος της, την καρτερικότητα και την υπομονή που έδειξε με τη σχεδόν καθημερινή τη παρουσία, αφήνοντας έκπληκτο τόσο εμένα προσωπικά όσο και το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που διευθύνω. Η κα Ζυμβραγού υπερβαίνοντας πολλές φορές τα αυστηρά επαγγελματικά της καθήκοντα, τα οποία εκτέλεσε άψογα, συμπεριφέρθηκε πολλές φορές ως ψυχολόγος, ως νοσηλεύτρια και τελικά ως άνθρωπος προς άνθρωπο ανεξάρτητα για το λόγο που κατηγροείται η ασθενής με αποκορύφωμα να την συνοδεύσει μέχρι την Αθήνα όπου την παρέδωσε ασφαλή για τα περαιτέρω.

Κύριε Ταξίαρχε είμαι σίγουρος ότι θα τη συγχαρείτε και θα την ευχαριστήσετε και εκ μέρους μας αφού κόντρα στους καιρούς που ζούμε τέτοιες συμπεριφορές αξίζουν επαίνου προκειμένου να γίνουν παράδειγμα.

Αυτήν την Αστυνομία θέλουμε κ. Ταξίαρχε από αυτήν την Αστυνομία έχει ανάγκη η κοινωνία και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού επί των ημερών σας πέραν της πολύ καλής εικόνας προς τα έξω της Αστυνομίας, μόνο επιτυχίες έχουμε να σας καταλογίσουμε ακόμα και τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος, μόνο μία ευχή μπορώ να δώσω τόσο σε εσάς όσο και στο προσωπικό σας: ο Θεός να σας φυλάει στο δύσκολο έργο σας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου