ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε και δεύτερη χειροβομβίδα στο κτήριο του ΣΚΑΪ

εντοπίστηκε-και-δεύτερη-χειροβομβίδ-264399

Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στην αυλή του κτηρίου του ομίλου ΣΚΑΪ στο Φάληρο. Η χειροβομβίδα, κατά τα φαινόμενα αμυντικού τύπου και προέλευσης από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, είναι απασφαλισμένη. Στο κτήριο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και αναμένονται ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατού.

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε από καμεραμάν του σταθμού περίπου στις 13.00 το μεσημέρι. Φαίνεται ότι πετάχθηκε από το ίδιο περίπου σημείο που είχαν ρίξει βόμβες μολότοφ άγνωστοι στις 5 Ιουνίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο υπάρχει ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αστυνομικοί. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Ασφάλεια. Λίγο πριν από τις 14.00, άγνωστος τηλεφώνησε στον σταθμό και ανέφερε πως μπορεί να υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα στο κτήριο. Χαρακτηριστικά είπε: «Κοιτάξτε καλά, μπορεί να υπάρχει και δεύτερη».

Σημειώνεται ότι άγνωστος είχε κάνει τηλεφώνημα για χειροβομβίδα στον σταθμό και στις 05.15 το πρωί, ωστόσο το περιπολικό της αστυνομίας που κατέφθασε δεν βρήκε τίποτε.

Λίγο πριν από τις 15.00 το μεσημέρι εντοπίστηκε και δεύτερη χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του κτηρίου, σε κοντινή απόσταση από την πρώτη. Καμία από τις δύο δεν έχει εκραγεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου