ΕΛΛΑΔΑ

Ρίψη χειροβομβίδας στο κτίριο της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ

ρίψη-χειροβομβίδας-στο-κτίριο-της-καθ-264460

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας στο κτίριο του ομίλου της Καθημερινή και του ΣΚΑΪ, όπου νωρίς το μεσημέρι βρέθηκε χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. Η χειροβομδία, ρωσικής κατασκευής, βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου και αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση των γραφείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία άγνωστος τηλεφώνησε στις 5:15 το πρωί ότι επρόκειτο να επακολουθήσει έκρηξη στο κτίριο. Στο χώρο έφτασαν αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έλεγχο στον προαύλιο χώρο, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα. Ωστόσο, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, ένας εργαζόμενος προσερχόμενος στο κτίριο βρήκε τη χειροβομβίδα και ειδοποίησε την ασφάλεια, η οποία προχώρησε στην εκκένωση των εργαζόμενων. Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε νέο τηλεφώνημα, όπου άγνωστος έκανε λόγο για ύπαρξη δεύτερης χειροβομβίδας. Αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί ελέγχουν τον προαύλιο χώρο, ενω αναμένονται και οι πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σήμερα και κατά τις 12.55 ώρα εντοπίσθηκε στον ιδιόκτητο περίβολο μέσου μαζικής ενημέρωσης, στο Νέο Φάληρο, μια χειροβομβίδα.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και εξερευνάται από συνεργεία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εγκληματολογικών ερευνών

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ρίψη χειροβομβίδας στον σταθμό ΣΚΑΙ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και την ενημέρωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας», τονίζει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου