ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για το “θαύμα της Ελλάδας”κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ!

για-το-θαύμα-της-ελλάδαςκάνουν-λόγο-264515

Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για θαύμα της Ελλάδας και παταγώδη αποτυχία για το φαβορί του ομίλου Ρωσία. Ισπανικό ΜΜΕ θυμήθηκε την ιστορική φράση… "This is Sparta"!

H Ελλάδα έγραψε ιστορία νικώντας με 1-0 την πανίσχυρη Ρωσία και αρπάζοντας μέσα από τα χέρια της αντιπάλου της το εισιτήριο για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και το γεγονός αυτό "υποχρέωσε" τα διεθνή ΜΜΕ να υποκλιθούν στο μεγαλείο των παικτών του Φερνάντο Σάντος.

Όσο για το πρόσωπο που κέρδισε τα περισσότερα εύσημα, αυτός δεν ήταν άλλος από τον χρυσό σκόρερ Γιώργο Καραγκούνη, σε μία μάλιστα ιστορική για αυτόν βραδιά και για έναν ακόμα λόγο, ο οποίος ήταν η ισοφάριση του ρεκόρ συμμετοχών του Θοδωρή Ζαγοράκη (120) με την Εθνική ομάδα.

Έτσι σχολίασαν τα ΜΜΕ το νέο έπος της Εθνικής Ελλάδας:

ΚΥΠΡΟΣ

Shootandgoal.com: "Ο Τυπάρας ξέρει τον τρόπο! Πανηγυρικές στιγμές ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με γκολάρα του Γιώργου Καραγκούνη και παλλικαρίσια εμφάνιση, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος εξασφάλισε πρόκριση στους 8 του EURO 2012 κόντρα σε όλα τα προγνωστικά".

Balla.com.cy: "Ελλάδα-Ρωσία 1-0: Στα προημιτελικά η Ελλάδα! Η Ελλάδα είναι στους "8"! Με γκολ του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη η Εθνική Ελλάδας νίκησε με 1-0 την Ρωσία και πήρε την πρόκριση. Δοκάρι από φάουλ του Τζαβέλλα".

ΑΓΓΛΙΑ

Daily Mail: "Ελληνική τραγωδία για τους Ρώσους, με τον Αρσάβιν και την παρέα του να αποκλείονται από τη συνέχεια του Euro".

Soccernet.com: "Η Ελλάδα πετάει έξω τη Ρωσία. Η Ελλάδα προκάλεσε μία τεράστια έκπληξη καθώς έκλεισε θέση για τα νοκ-άουτ ματς με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη που απέκλεισε το φαβορί Ρωσία".

Sportinglife.com: "Mετά από μία δραματική βραδιά στον Α’ όμιλο του Euro 2012, η Τσεχία και η Ελλάδα γιόρτασαν την πρόκριση στα προημιτελικά εις βάρος της Ρωσίας και της Πολωνίας".

Sun: "Ελλάδα-Ρωσία 1-0. Ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε τα εύσημα καθώς η Ελλάδα έμεινε στο Euro. Το γκολ του εξασφάλισε μία σοκαριστική πρόκριση για την Ελλάδα στους "8" και έβγαλε εκτός συνέχειας το φαβορί του ομίλου, Ρωσία".

BBC: "Η νίκη της Ελλάδας αποκλείει τη Ρωσία. Ο Γιώργος Καραγκούνης σκοράρει και η Ελλάδα προκαλεί ένα από τα σοκ του Euro 2012, βγάζοντας εκτός συνέχειας τη Ρωσία".

ΙΣΠΑΝΙΑ

Marca.com: "Xάρη στο γκολ του Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο, Η Ελλάδα στα προημιτελικά ως δεύτερη του ομίλου. Η μέθοδος αντίστασης των Ελλήνων εξελίχτηκε σε θρίαμβο. Esto sigue siendo Esparta (σε ελςύθερη μετάφραση… This is Sparta)".

As.com: "Θαύμα της Ελλάδας και αποτυχία της Ρωσίας. Το γκολ του Καραγκούνη επέτρεψε στους Έλληνες να προκριθούν και να στείλουν σπίτι τους Ρώσους. Ο αντίπαλός τους στον επόμενο γύρο θα είναι από τον "όμιλο του θανάτου".

Sport.es: "O Καραγκούνης πετάει την Ρωσία έξω από το Euro. H Ελλάδα κατάφερε να διαχειριστεί στο δεύτερο ημίχρονο το προβάδισμά που είχε πάρει και πήρε τη 2η θέση στον όμιλο μετά τη νίκη της Τσεχίας επί της Πολωνίας".

Mundodeportivo.com: "H Eλλάδα δεύτερη, η Ρωσία αποκλεισμένη".

ΙΤΑΛΙΑ

Corriere Dello Sport: "Ρωσία και Πολωνία έξω. Γιορτάζει η Ελλάδα και η Τσεχία. Οι Έλληνες πετούν στους "8" καθώς νίκησαν με 1-0 τη Ρωσία με γκολ του Καραγκούνη και το ίδιο κάνουν και οι Τσέχοι με το γκολ του Γιράτσεκ (και αυτοί 1-0), με το οποίο αποκλείουν τους διοργανωτές".

Sportmediaset.it: "Χαρά η Ελλάδα, κλάμα η Ρωσία. Σκόρερ ο Καραγκούνης: οι Έλληνες στους "8", η ομάδα του Άντβοκαατ σπίτι της"

ΓΑΛΛΙΑ

L’ Equipe: "Η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του Euro. Κόντρα στο αναμενόμενο, η Ελλάδα επιβλήθηκε με 1-0 της Ρωσίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπως και η Τσεχία που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Πολωνίας".Le Parisien: "Η Ελλάδα είναι στα προημιτελικά, ποιος το πίστευε. Η Ελλάδα δεν βγήκε από το Euro… του ποδοσφαίρου. Εν μέσω οικονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο και με τα αποτελέσματα των εκλογών να είναι αμφίβολα, η χώρα πήρε μία γερή δόση οξυγόνου παίρνοντας την πρόκριση για τους "8" του Euro 2012".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου