Προβλήματα στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας από τους ισχυρούς ανέμους

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-16, 22:03:17
Προβλήματα στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας από τους ισχυρούς ανέμους

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν το Σάββατο στο Αιγαίο προκαλούν προβλήματα στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας.

Το απόγευμα, το ταχύπλοο «Highspeed 5» έφθασε στο λιμάνι της Σύρου απο τη Μύκονο προκειμένου να παραλάβει 475 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Χίος» για να τους μεταφέρει στην Τήνο.

Λόγω των ισχυρών ανέμων ακούμπησε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Το «Highspeed 5» πέρασε από επιθεώρηση προκειμένου να του δοθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και στις 19:50 απέπλευσε για τον Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι λόγω των ισχυρών ανέμων, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» προερχόμενο απο τη Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά, με 1.183 επιβάτες και 13 οχήματα, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το λιμάνι της Τήνου, προσέκρουσε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά και σύμφωνα με τον καπετάνιο «μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων».

Ο καπετάνιος, λόγω ότι στο λιμάνι έφθαναν άλλα δύο πλοία, οδήγησε το «Νήσος Χίος» στη Σκύρο, όπου μετά απο λίγη ώρα έδεσε με ασφάλεια προκειμένου να ελεγχθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Κάποιοι απο τους επιβάτες του πλοίου με προορισμό τον Πειραιά θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με το «Highspeed 4» που έφθασε στη Σύρο απο τη Νάξο.

Το «Νήσος Χίος» που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 5:30 το απόγευμα απο τον Πειραιά θα αντικατασταθεί απο το «Νήσος Μύκονος» και θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο στις 10 το βράδυ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=