Γερμανία: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, είναι θέμα χρόνου η ελληνική έξοδος από το ευρώ»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-16, 16:37:19
Γερμανία: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, είναι θέμα χρόνου η ελληνική έξοδος από το ευρώ»

 Στενός συνεργάτης της Μέρκελ εκτιμά ότι, θα είναι «θέμα χρόνου να φύγει από το ευρώ η Αθήνα, «εάν η ριζοσπαστική αριστερά κερδίσει τις εκλογές».    Ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, εκτίμησε με συνέντευξή του που δημοσιεύει αύριο Κυριακή η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι, εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές αύριο Κυριακή στην Ελλάδα, «τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου».

«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», εκτίμησε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών εκτίμησε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις να ανήκει στην ευρωζώνη. Εξήγησε :«στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά».

Απέκλεισε, πάντως, η έξοδος της Ελλάδας απ την ευρωζώνη «να γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=