ΕΛΛΑΔΑ

Οι ελληνικές εκλογές στο επίκεντρο του κυπριακού Τύπου

οι-ελληνικές-εκλογές-στο-επίκεντρο-το-265150

Οι αυριανές κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

«Στην κάλπη Κύπρος και Ευρώπη. Με κομμένη ανάσα περιμένουν όλοι τις εκλογές στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Πολίτης».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «κόκκινο» χτυπά η αγωνία στην Ε.Ε. και στην Κύπρο ενόψει των αυριανών εκλογών. Μέσα από τον πανικό, σημειώνεται, καταγράφονται και «άγαρμπες» κινήσεις της γερμανικής «Financial Times» που κάλεσαν τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ και όχι το «δημαγωγό Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο η εφημερίδα σημειώνει ότι θα γίνει σύσκεψη αρχηγών την ερχόμενη Πέμπτη, ότι στη Βουλή θα συζητηθεί πακέτο οικονομικών μέτρων και ότι προχωρά το δάνειο με τη Ρωσία, ενώ είναι ανοιχτό και το θέμα της αίτησης προς τον Μηχανισμό Στήριξης για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

«Η Ελλάδα στο επίκεντρο» είναι ο τίτλος της «Χαραυγής», η οποία χαρακτηρίζει «προκλητική και απροκάλυπτη» παρέμβαση των Γερμανικών Financial Times υπέρ της ΝΔ. Επισημαίνει ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και προσθέτει ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα έχουν τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Κυριακής μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η «Αλήθεια» χαρακτηρίζει τις αυριανές εκλογές ως τις «πιο κρίσιμες» για την Ελλάδα και αναφέρει ότι επικρατεί αγωνία και ανησυχία στην Κύπρο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Με τίτλο «Όλα τα λεφτά οι εκλογές στην Ελλάδα» η «Σημερινή» σημειώνει ότι το αποτέλεσμα τους θα είναι καθοριστικό για τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης. Η εφημερίδα αναφέρει πως κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίασε ότι το ρωσικό δάνειο ίσως είναι λίγο μεγαλύτερο από το προηγούμενο των 2,5 δισ. εκατ. ευρώ που έχει επιτόκιο 4,5%.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα «βρίσκονται στα χέρια των αναποφάσιστων» και κάνει λόγω για «ντέρμπι ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ». Προστίθεται ότι τα γραφεία στοιχημάτων «δίνουν πρωτιά στην ΝΔ». Επίσης, η εφημερίδα φιλοξενεί απόψεις Ελλήνων οικονομολόγων, που σχολιάζουν το διακύβευμα των εκλογών.

Για την κυπριακή οικονομία γράφει ότι είναι «ασπίδα τα 4 δισ. ευρώ από τη Ρωσία» και ότι υπάρχει προγραμματισμός για προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης μόνο όμως για την Λαϊκή Τράπεζα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου