ΕΛΛΑΔΑ

Πακέτο-βόμβα εξερράγη στα χέρια επιχειρηματία

πακέτο-βόμβα-εξερράγη-στα-χέρια-επιχε-266257

Σοβαρή, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία που τραυματίστηκε από έκρηξη παγιδευμένου δέματος στη Βουλιαγμένη, αλλά όπως είπαν οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας, όπου μεταφέρθηκε αρχικά, φαίνεται πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Κρήτη, μεταφέρεται αυτή την ώρα στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο επιχειρηματίας, ο οποίος μένει μόνος, δέχθηκε επίσκεψη από άγνωστο άτομο στο διαμέρισμά του, στην οδό Ήρας 18, που του παρέδωσε μία γλάστρα με λουλούδια και ένα μεταλλικό κουτί πάνω στο οποίο υπήρχε σημείωμα που ανέγραφε: «Από έναν παλιό σου φίλο».

Το κουτί ήταν παγιδευμένο με χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη όταν πήγε να το ανοίξει, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.

Στον τόπο της έκρηξης και στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Για την επίθεση, προανάκριση διενεργεί το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, και οι αστυνομικοί ως πιθανότερο κίνητρο εξετάζουν τις προσωπικές ή επιχειρηματικές διαφορές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου