ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Κατασχέθηκαν 600 τόνοι ακατάλληλης κομπόστας σε Πιερία και Ημαθία

εφετ-κατασχέθηκαν-600-τόνοι-ακατάλληλης-267764

Στην κατάσχεση τεράστιας ποσότητας ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΦΕΤ.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες και έρευνες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, που εξέτασε σε βάθος και αξιοποίησε στοιχεία καταγγελίας πολιτών, κατασχέθηκαν από εγκαταστάσεις σε Πιερία και Ημαθία συνολικά 600.136 κιλά κομπόστας ροδάκινου, βερίκοκου και σταφυλιού σε κονσέρβα, τα οποία ήταν κατά περίπτωση ληγμένα και εμφάνιζαν εκτεταμένες αλλοιώσεις στο περιεχόμενό και στην συσκευασία τους.

Έπειτα, μάλιστα, από εντολή του προέδρου του ΕΦΕΤ Γιάννη Μίχα, υπήρξε άμεση ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα και λόγω του αυξημένου οικονομικού ενδιαφέροντος, ζητήθηκε η συνδρομή των υπηρεσιών του Σ.Δ.Ο.Ε. που ήδη ερευνούν τις επίμαχες εγκαταστάσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διαχείρισης αναφορών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας σχετικά με την ύπαρξη μη ασφαλών κονσερβών κομπόστας βερίκοκου στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακροχωρίου Βέροιας «Η Πρόοδος», στον Κολινδρό Πιερίας.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της ίδιας καταγγελίας, κλιμάκιο επιθεωρητών μετέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Converi", που εδρεύει στο Μακροχώρι Ημαθίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου