ΕΛΛΑΔΑ

«Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στα όρια της εξαθλίωσης»

εργαζόμενοι-και-συνταξιούχοι-στα-όρ-268115

Με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται «μια επίθεση από τη νέα τάξη πραγμάτων» και έχουν στοχοποιηθεί από τους δανειστές της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι εργαζόμενοι και οι «συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, στα όρια της αντοχής για το μίνιμουμ της δυνατότητας επιβίωσης μέσα στην οικογένεια τους και έχουν πληρώσει ουσιαστικά το σύνολο των μέτρων που έχει επιβάλει η τρόικα».

«Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μείωση των εισοδημάτων, των μισθών και των συντάξεων να έχει οδηγήσει σε πλήρη ύφεση την ελληνική οικονομία. Συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή διάλογο προκειμένου από κοινού, συνδικάτα και κόμματα, να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια εθνική λύση» είπε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε επίσης, ότι αυτή η «εθνική λύση» θα λυτρώσει την Ελλάδα από τα μνημόνια και από εκείνους οι οποίοι βλέπουν τους εργαζόμενους ως αριθμούς μητρώων, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι είναι οικογενειάρχες και πίσω από αυτές τις οικογένειες υπάρχουν άνθρωποι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Καμμένο «για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και κυρίως στους ανέργους», και τόνισε ότι ζήτησε τη βοήθειά του προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η τάξη η οποία, όπως σημείωσε, διασαλεύτηκε στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών, του συλλογικού δικαίου.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και συναντήθηκε με την ηγεσία του Λιμενικού καθώς επίσης με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η εμπορική ναυτιλία αποτελεί τη μόνη διέξοδο μαζί με τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από αυτή την κρίση και επισήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα είναι το μόνο Σώμα που έχει την εμπειρία, την ικανότητα και το προσωπικό να διαχειριστεί το θέμα της Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εξάλλου, επανέλαβε την πρότασή του για άμεση επαναδημιουργία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την ένταξή σε αυτό του Λιμενικού Σώματος, και ζήτησε την άμεση επαναφορά των μισθών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος στα επίπεδα του 2009.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Καμμένου, με την επανασύσταση του υπουργείου τα θέματα της ασφάλειας θα ανήκουν στον σύμβουλο ασφαλείας παρά τω πρωθυπουργό και ο υπουργός δεν θα προΐσταται του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά θα είναι μόνιμος υπουργός ο οποίος θα χειρίζεται τα θέματα της Εμπορικής Ναυτιλίας, της ακτοπλοΐας και θα έχει αυτόν το ρόλο του συνδέσμου με τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο κ. Καμμένος το απόγευμα συναντήθηκε και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων ενώ απόψε το βράδυ θα μιλήσει στο Μενίδι.

Αύριο το μεσημέρι, στις 14.00 θα δώσει ο Πάνος Καμμένος διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου