ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρουν τον πανικό οι δολοφονίες, προβληματίζουν οι αυτοκτονίες

σπείρουν-τον-πανικό-οι-δολοφονίες-προ-268261

Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο σε μια κοινωνία που ζει ένα πρωτόγνωρο δράμα

Ληστείες, αυτοκτονίες, εκτελέσεις ανθρώπων για λίγα ευρώ πάνω στην άσφαλτο, απαγωγές, επιθέσεις σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να προβάλλουν αντίσταση και άλλα πολλά καταγράφονται καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο.

Η Ελλάδα του μνημονίου το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ. Οι κάτοικοι που φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους ενώ οι αστυνομικοί πλέον δεν προλαβαίνουν να μεταβαίνουν στα σημεία των επιθέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ότι χθες έβαλε τέλος στη ζωή του στην Κηφισιά συνταξιούχος στρατιωτικός λόγω οικονομικών προβλημάτων και μόλις σήμερα το πρωί ένας ακόμη ηλικιωμένος από το Ηράκλειο της Κρήτης τερμάτισε τη ζωή του.

Ένας νεότερος σε ηλικία, ο 35χρονος Δ. Κ., από τα Σεπόλια, που εδώ και δύο χρόνια ήταν άνεργος και δούλευε σε ταξί, πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Την ίδια δουλειά έκανε και ο πατέρας του, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Ο νεαρός, χθες το απόγευμα, όταν έλειπαν οι γονείς του, πήρε την τραγική απόφαση.

Σήμερα, δύο, αδίστακτες δράστες, τερμάτισαν τη ζωή 52χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη, προκειμένου να του αποσπάσουν τη τσάντα που κρατούσε στα χέρια του, στην οποία υπήρχαν 1.600 ευρώ.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η μοναδική ληστεία καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, στην Κηφισιά, τον τρόμο και τον πανικό έζησε ζευγάρι όταν δύο άγνωστοι όρμησαν στο σπίτι τους και απειλώντας τους με όπλα, τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν όλα τα χρήματα που είχαν.

Μαφιόζικη επίθεση φαίνεται πως έγινε και σε μάντρα αυτοκινήτων στη λεωφόρο Ικάρου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ανήκει σε δύο αδέρφια. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σημείο, περισυνέλεξαν 17 κάλυκες ενώ ο ένας εκ των δύο αδερφών που κατέφθασε στην επιχείρησή του, δήλωσε ότι δε γνωρίζει τους λόγους της επίθεσης.

Οι ληστές όμως είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν έχουν όρια. Έξι κουκουλοφόροι εισέβαλαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Ιερά Μονή Σαγματά στην περιοχή της Θήβας και αφού απειλούσαν, έχοντας παρατεταμένα τα όπλα τους, ακινητοποίησαν έναν μοναχό και έναν ανήλικο Ρώσο και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους άρπαξαν 12.000 ευρώ. Οι ληστές κλείδωσαν όλους τους μοναχούς σε κελί ενώ απήγαγαν για λίγο τον ανήλικο Ρώσο.

Η Αστυνομία λίγο μετά τα μεσάνυχτα συνέλαβε δύο άνδρες που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο στα Ιωάννινα αλλά έγιναν αντιληπτοί.

Και επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη ένας 26χρονος που αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα Ι.Χ. Ο δράστης από το Μάιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 είχε διαρρήξει συνολικά οκτώ οχήματα.

Οι πιο τολμηροί δεν διστάζουν ακόμη και να ανατινάζουν ΑΤΜ. Αυτό το περιστατικό σημειώθηκε στα Σελιανίτικα του Αιγίου. Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν 80.000 ευρώ, ωστόσο άφησαν άλλες 100.000 μέσα στο μηχάνημα και η Αστυνομία εκτιμά ότι λόγω της έκρηξης τα χρήματα μάλλον μπλόκαραν μέσα στο μηχάνημα και οι δράστες δεν είχαν άλλον χρόνο στη διάθεσή τους, για να μπορέσουν να τα αρπάξουν όλα.

Το φόβο και τον τρόμο έζησαν όμως και ηλικιωμένοι στα Κουγαΐικα Ηλείας. Οι δύο δράστες, ο ένας εκ των οποίων είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, μπήκαν στο σπίτι τους, τους έδεσαν και τους κλείδωσαν στην τουαλέτα για να τους αρπάξουν 3.000 ευρώ.

Και μέσα σε όλα τα παραπάνω, η σύλληψη 34 μελών και οπαδών του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον χουλιγκανισμό καθώς τα εν λόγω άτομα φέρεται να συμμετείχαν σε πολλές οπαδικές επιθέσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες.

Όπως όλα δείχνουν, αυτά τα περιστατικά θα έρθουν να προστεθούν και σε άλλα που θα υπάρξουν στο αστυνομικό δελτίο. Άλλωστε, η εγκληματικότητα, σε όλες τις εκφάνσεις της, έχει χτυπήσει… κόκκινο. Μην ξεχνάμε πως ότι αναφέρουμε διαδραματίστηκε σε περίπου 24 ώρες, άντε κάτι παραπάνω…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου