ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζαρντίμ «Στόχος οι τίτλοι στην Ελλάδα και καλή πορεία στην Ευρώπη»

ζαρντίμ-στόχος-οι-τίτλοι-στην-ελλάδα-268503

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας στη νέα περίοδο, σημειώνοντας ότι -εκτός των τίτλων στον ελληνικό χώρο-τον ενδιαφέρει και η καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ο στόχος μας στην Ελλάδα είναι να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Παράλληλα όμως, θέλουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ να περάσουμε την πρώτη φάση και να συνεχίσουμε…» είπε χαρακτηριστικά στην σημερινή παρουσίαση του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Ζαρντίμ είπε ότι έχει παρακολουθήσει αρκετά ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μετά το Euro, θα μιλήσει και με τον συμπατριωτη του προπονητή της εθνικής ομάδας, Φερνάντο Σάντος.

Πως θέλει την ομάδα: «Θέλω μία ομάδα με ποιότητα, σεβασμό στους φιλάθλους που βλέπουν και προτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να έχει την φιλοδοξία που είχε τα τελευταία χρόνια»

Ο Ζαρντίμ είπε επίσης ότι θέλει να δουλέψει με 24-25 ποδοσφαιριστές, ενώ θα ζητήσει να έχουν ευκαιρίες και παιδιά από τις ακαδημίες.

«Ο πήχης είναι ψηλά κι αυτό μας δίνει επιπλέον ώθηση. Πάντα στην καριέρα μου έβρισκα προκλήσεις και πάντα προσπαθούσα να κάνω κάθε φορά άλματα.Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίζουμε με νίκες, να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι και να τους πετύχουμε» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη διαφορά του Ολυμπιακού με την Μπράγκα.

«Στην αρχή στην Μπράγκα είχαμε στόχο να φτάσουμε στην πρώτη τετράδα και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση, ενώ ο στόχος μας στον Ολυμπιακό είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να περάσουμε τους αγώνες στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτές τις δύο ομάδες, γιατί είναι διαφορετικές και έχουν άλλους στόχους».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης είπε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο τεχνικό. Δεν πρόκειται να του λείψει τίποτα, θα έχει το καλύτερο ρόστερ για να χτίσει έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό. Σας είχαμε πει για έναν καλό προπονητή και αυτό έγινε. Ήρθε ένας νέος και φιλόδοξος άνθρωπος».

Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε ο Ζαρντίμ: «Είναι νέος, φιλόδοξος, με πολλές γνώσεις για το ποδόσφαιρο, εργατικός, είχε πολύ επιτυχημένη χρονιά πέρσι, ενώ με όσους μιλήσαμε στην Πορτογαλία μας είπαν τα καλύτερα. Παράλληλα, υπήρξε και χημεία, κάτι πολύ βασικό, όταν θα έχεις καθημερινή επικοινωνία με έναν άνθρωπο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου