ΕΛΛΑΔΑ

«Δέκα μνημόνια θα φέρει η έξοδος από το ευρώ»

δέκα-μνημόνια-θα-φέρει-η-έξοδος-από-το-268599

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μονομερή καταγγελία του μνημονίου και οδηγεί σε ρήξη

«Δέκα μνημόνια θα φέρει η έξοδος από το ευρώ. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο σε ευρώ και όχι σε δραχμές», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Αντώνη Σαμαρά που εξαπέλυσε από την αρχή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. «Μέσα στο ευρώ με σταθερή κυβέρνηση κι όχι ακυβερνησία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα, να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να μείνουμε εντός του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μονομερή καταγγελία που εν γνώση του οδηγεί στη δραχμή. Μιλάμε για μια τελείως διαφορετική άποψη».

«Δεν είμαι της άποψης οι Έλληνες να γίνουν τα γκαρσόνια της Ευρώπης, αλλά οι οικοδεσπότες της Ευρώπης» τόνισε αναφερόμενος στον τουρισμό και τις επενδύσεις. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στηρίζει την άποψη Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

«Εγώ δεν πρόκειται να γυρίσω την πλάτη στο λαό και να αρνηθώ τις ευθύνες μου. Νομίζετε ότι αυτή η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη τη Δευτέρα; Θα είναι Γολγοθάς. Νομίζετε πολλοί θα τη διεκδικήσουν; Και τελικά γιατί ψηφίζει ο λαός; Για να βγει πρωθυπουργός κάποιος που δεν κατέβηκε στις εκλογές; Θα φανεί όταν έχουμε την πολιτική αριθμητική του αποτελέσματος».

Για τις συμμαχίες στην Ευρώπη και την Ισπανία σημείωσε: «Μέσα από συμμαχίες με χώρες που έχουν προβλήματα, μέσα από φιλίες με άτομα που παίζουν ρόλο σε αυτές τις χώρες, φιλίες που πρέπει κανείς να χτίζει, όχι να κατεδαφίζει, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε μέσα από την Ευρώπη που αλλάζει.

Δίνεται ευκαιρία στην Ελλάδα να δει τη δική της επαναδιαπραγμάτευση. Αλλιώς θα γίνουμε το μαύρο πρόβατο. Υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη που θέλουν να γίνουμε το μαύρο πρόβατο. Δηλαδή να βγει το πρόβατο από τη στάνη, να το φάει ο λύκος και να το δουν οι άλλοι. Με την Ελλάδα δεν παίζεις πόκερ και ζάρια. Εμείς λέμε θέλουμε ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση. Άλλοι τα αφήνουν όλα αόριστα».

Επίσης τόνισε ότι «εμείς θα κάνουμε το παν για να υπάρξει κυβέρνηση. Θα μείνουμε στο ευρώ, δεν παίζουμε με την Ευρώπη. Και θα πάμε να αλλάξουμε το μνημόνιο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου