ΕΛΛΑΔΑ

Α. Σαμαράς: Έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ το χρόνο

α-σαμαράς-έξοδος-από-το-ευρώ-θα-σήμαιν-271378

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο γεωργικός τομέας είναι απόλυτη προτεραιότητα μιας στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη

Τις προτάσεις της ΝΔ για τη στήριξη των νέων αγροτών, που όπως είπε, αποτελούν το μέλλον της γεωργίας, παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς στον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Μαραβέγια, ενώ προειδοποίησε για τις απώλειες των κοινοτικών ενισχύσεων που θα συνεπαγόταν ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ε.Ε..

«Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο γεωργικός τομέας είναι απόλυτη προτεραιότητα μιας στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εκπονηθούν μελέτες, οι οποίες, όπως είπε θα αποτελέσουν ασφαλή οδηγό τόσο κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσης, όσο και της εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι το κόμμα του θα επιδιώξει μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ, την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, ενώ θα προωθήσει την εγκατάσταση χιλιάδων νέων αγροτών στην επόμενη προγραμματική περίοδο παρέχοντας πριμ πρώτης εγκατάστασης μέχρι 50.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου