ΕΛΛΑΔΑ

Η Υγεία στην εντατική

η-υγεία-στην-εντατική-271960

Mεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας. Οι γιατροί του ΕΣΥ διευκρινίζουν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται στα υπερχρεωμένα νοσοκομεία.

Αγκάθι για το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Ηλία Σιώρα, «είναι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το ΕΣΥ που αγγίζουν τα 1,7 δισ. ευρώ».

Επίσης, στο ΑΧΕΠΑ, μετά το Καρδιολογικό Ιατρείο, μέσω του οποίου κλείνονται και τα ραντεβού για όσους πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιαιογραφία ή τοποθέτηση στεντ, λουκέτο έβαλε και η Αγγειοχειρουργική Κλινική, αφού τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακριβά και δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αγορά τους. Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και στην Οφθαλμολογική Κλινική λόγω έλλειψης ενδοφακών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με τις ελλείψεις. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Ιωάννα Κατσή διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της προμήθειας αναλώσιμων υλικών τελούνται τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο εις βάρος ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου