ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Βενιζέλου προς Σαμαρά, Τσίπρα, Καμένο και Κουβέλη

επιστολή-βενιζέλου-προς-σαμαρά-τσίπρ-272398

Επιστολή προς τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Καμένο και Κουβέλη προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο συζήτησης για μετά τις εκλογές μεταξύ των ισχυρότερων πολιτικών κομμάτων για το πώς θα προχωρήσει η χώρα και δεν θα υπάρξει νέα τραυματική εμπειρία ανάλογη εκείνης κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών, που ακολούθησαν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Ιπποκράτους, δεν έστειλε την επιστολή στην κ. Παπαρήγα, καθώς είναι γνωστή και πάγια η θέση του ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή την Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν την έστειλε ούτε στη Χρυσή Αυγή, η οποία κινείται εκτός του πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε την επιστολή διαπιστώνοντας ότι ενώ οι Έλληνες θέλουν να υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ώστε να μη παραταθεί η ακυβερνησία, η οποία ζημιώνει τη χώρα, διαμορφώνεται ένα κλίμα αδιεξόδου με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το πλαστό αδιέξοδο, πρόσθεσε πρέπει να σπάσει και θα σπάσει με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κανένα κόμμα δεν θα πάρει αυτοδυναμία, ούτε αριθμητικά ούτε πολιτικά. Κανένα σενάριο σχηματισμού κυβερνητικού σχήματος, τόνισε ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση.

Και πρόσθεσε ότι κάθε σχήμα θα έχει δύο σημαντικά προβλήματα.

Α. Θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του διχασμού της κοινωνίας, τα 2/3 της οποίας θα είναι απέναντι.

Β. Στο εξωτερικό θα πάσχει από έλλειμμα αξιοπιστίας και η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα είναι αποδυναμωμένη.

Απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο τόνισε, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι καταλύτης για να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και γι αυτό ζητεί την ψήφο των πολιτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου