ΕΛΛΑΔΑ

Προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα η βιαιοπραγία Κασιδιάρη, δηλώνει ο Πρόεδρος

προσβάλλει-το-δημοκρατικό-αίσθημα-η-β-274923

«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο» προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την είσοδο των δημοσιογράφων στο γραφεία του, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σχολίασε με έμμεσο δηκτικό τρόπο το επεισόδιο λέγοντας: «Εσείς οι γυναίκες να προσέχετε…».

Η βίαιη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά των δύο βουλευτών έχει προκαλέσει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο της χώρας, ενώ όλα τα κόμματα καταδικάζουν συλλογικά και απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος τηλεφώνησε σε όλους τους πολιτιύς αρχηγούς, ενώ μιλώντας με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο του ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά η νομιμότητα κατά την προεκλογική περίοδο.

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε: «Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρέπει να απομονώσουμε κάθε φασιστικό στοιχείο, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.Πρέπει να προστατέψουμε τους θεσμούς, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα.Το φίδι έχει βγει από το αβγό, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.Όσοι δικαιολογούν τη βία οδηγούν στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής, λέει ο Γ.Παπανδρέου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου