ΕΛΛΑΔΑ

Στο κενό το ντιμπέιτ Σαμαρά – Τσίπρα

στο-κενό-το-ντιμπέιτ-σαμαρά-τσίπρα-277295
Πυρά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ενστάσεις για τους όρους και τους δημοσιογράφους
Σε νέο ναυάγιο οδηγείται η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν στο κενό.
Συγγρού και Κουμουνδούρου εξαπέλυσαν εκατέρωθεν πυρά για το θέμα και το πιθανότερο αυθτή τη στιγμή είναι να μην διεξαχθεί τηλεμαχία μεταξύ των κκ Σαμαρά και Τσίπρα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή καμίας τηλεμαχίας και έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης.
Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση η οποία επαναλάμβανε την πρόταση για διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων, μιας μεταξύ των επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και μιας με όλους τους αρχηγούς πλην της Χρυσής Αυγής.
«Η ανάγκη διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Για αυτό το λόγο, o ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διεξαγωγή δύο debate», ανάφερε η ανακοίνωση του κόμματος.
«Την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγορώντας παράλληλα το ΣΥΡΙΖΑ για «ανευθυνότητα» και «ελαφρότητα».
«Ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να εξηγήσεις τις θέσεις του για «την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα Μακεδονία, και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.
Έντονη ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ «θρασύδειλη».
«Η ΝΔ μετά από σιγή ημερών αποφασίζει τελικά να ανακοινώσει την προειλημμένη της απόφαση για μη διεξαγωγή ντιμπέιτ, φοβούμενη την προβολή και την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για μια θρασύδειλη πολιτική στάση που την εκθέτει ανεπανόρθωτα», επισήμανε η Κουμουνδούρου.
Υποστήριξε παράλληλα ότι δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, αφού, όπως ανέφερε, «η ΝΔ κατ’ εξακολούθηση έψαχνε για προσχήματα και κρυβόταν, αναβάλλοντας τις επαφές μεταξύ των εκπροσώπων τύπων των κομμάτων.
«Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του κ.Παππά και του κ.Μουρούτη, που έγινε μετά από επίμονες οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να εξακριβωθεί επιτέλους αν η ΝΔ επιθυμούσε το ντιμπέιτ και με δεδομένο ότι ο χρόνος ήταν ασφυκτικός, αποκαλύφθηκε ότι ο κ.Σαμαράς φοβάται», συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου επανέλαβε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στη θέση του για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ «στο πλαίσιο ενός ανοιχτού και ζωντανού διαλόγου, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι δύο παράλληλους μονολόγους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου