ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις μέσω διαδικτύου για κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων

συλλήψεις-μέσω-διαδικτύου-για-κλοπή-χ-277576

Τρία άτομα εντοπίστηκαν για ληστείακ κοσμημάτων αξίας 1 εκατ. ευρώ στη Βούλα

Τα υπολόγισαν όλα εκτός από τα social media. Μια γεωργιανή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε κατοικία επιχειρηματία στη Βούλα οργάνωσε μαζί με δύο συμπατριώτες της την κλοπή των χρημάτων και των κοσμημάτων, που είχαν οι εργοδότες της στο σπίτι τους.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν με τη λεία και τα ίχνη της οικιακής βοηθού χάθηκαν. Αλλά όχι και στο Internet, όπου η γεωργιανή οικιακή βοηθός συνέχισε και μετά την κλοπή να επικοινωνεί μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την οποία χρησιμοποιούν κυρίως συμπατριώτες της. Μάλιστα εκεί ρώτησε κάποιους πως θα μπορούσε να βγάλει στη Γεωργία τα κοσμήματα, για να πωληθούν.

Μόλις εντόπισαν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αυτή τη δραστηριότητα, δεν ήταν δύσκολο να αναλύσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη και να εντοπίσουν το χώρο, όπου βρίσκονταν οι δράστες.

H αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό τους είχε ξεκινήσει. Σήμερα, Τρίτη, το πρωί οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τους συνέλαβαν, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών μέσα σε κρύπτη πλυντηρίου σε εταιρεία στάθμευσης οχημάτων, όπου εργαζόταν ένας εκ των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν 573.800 ευρώ.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με λεπτομέρειες για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου