ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα ελπίδας από την Κίνηση Νέων για την Ελλάδα

μήνυμα-ελπίδας-από-την-κίνηση-νέων-για-277681
Οργανώσεις νεολαίας και νέων επαγγελματιών δημιουργούν ένα φιλοευρωπαϊκό μέτωπο προκειμένου να αλλάξουν την τραγική κατάσταση που επικραστεί στη χώρα μας.
Πρόκειται για την "Κίνηση των Νέων για την Ελλάδα", τα μέλη της οποίας επιθυμούν να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν πως συμμαχούν "ενάντια κάθε συνιστώσα καταστροφής που θέλει να μας γυρίσει χρόνια πίσω". Την ίδια στιγμή απευθύνουν κάλεσμα στους νέους να ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία προκειμένου, όπως αναφέρουν, «να ξανακερδίσουμε όλοι την ελπίδα».
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η χώρα μας ζει την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολεμικά και ως νέοι άνθρωποι νιώθουμε την υποχρέωση να βγούμε μπροστά προκειμένου να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή της γενιάς μας.

Μπροστά στον κίνδυνο να τεθεί υπό αμφισβήτηση ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας, οργανώσεις νεολαίας με διαφορετικούς σκοπούς και αντικείμενα συμμαχούμε δημιουργώντας ένα δυναμικό ευρωπαϊκό μέτωπο νεολαίας ενάντια σε κάθε συνιστώσα καταστροφής που θέλει να μας γυρίσει χρόνια πίσω.

Στην προσπάθεια αυτή ενώνουμε τις δυνάμεις μας το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας (ΕΑΝΔΑ), ο Επιστημονικός Σύλλογος Νέων Ιατρών Ελλάδος, ο Επιστημονικός Όμιλος Νέων Φαρμακοποιών Ελλάδος, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, η HELMSIC, τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η ΟΝΝΕΔ αλλά και πολλές άλλες οργανώσεις, νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες δημιουργώντας την Κίνηση Νέων για την Ελλάδα, προκειμένου να εκφράσουμε απερίφραστα τη στήριξη μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και να ενημερώσουμε πόρτα πόρτα τους πολίτες για τις πραγματικές θέσεις όλων εκείνων που με όχημα το λαϊκισμό προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον των συνομηλίκων μας φέρνοντας τις σοκαριστικές εικόνες της Αργεντινής στην πόρτα μας.

Ωστόσο, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, είναι ανάγκη η Ελλάδα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά. Καλούμε λοιπόν, κάθε νέο και κάθε νέα, κάθε συλλογικότητα ή οργάνωση νεολαίας, να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα της "Κίνησης Νέων για την Ελλάδα" και να συνυπογράψει την πλατφόρμα ιδεών που σήμερα ανακοινώνουμε. Για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την ανοιχτή κοινωνία και την ελεύθερη οικονομία. Για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι όσοι χάσαμε τα πάντα, όσοι είδαμε τα όνειρα και τις ζωές μας να καταστρέφονται. Για να ξανακερδίσουμε όλοι την ελπίδα.
H πολιτική μας πλατφόρμα:
Το πολιτικό σύστημα ευθύνεται για την κρίση. H λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» ταύτισε τη δημοκρατία με το πελατειακό κράτος, την ελευθερία με τη διαφθορά, την ανάπτυξη με τον εύκολο δανεισμό. Σήμερα χρεώνουν στη δική μας γενιά, όλα όσα έγιναν χωρίς εμάς.
Είμαστε οργισμένοι. Και κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν την οργή μας. Τάζουν τα πάντα στους πάντες. Οι συνιστώστες του λαϊκισμού και της διγλωσίας μάς σπρώχνουν στο γκρεμό. Μιλούν αόριστα για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός. Επαναλαμβάνουν δηλαδή την απάτη, πως «λεφτά υπάρχουν».
Τιμωρία ναι, αυτοκτονία όχι. Τιμωρούμε όσους μας έφεραν εδώ. Όμως, αυτό δεν φτάνει. Η άνοδος των άκρων είναι επικίνδυνη. Η οργή ας γίνει δύναμη δημιουργίας. Η ζωή συνεχίζεται. Είναι στο χέρι μας. Το δίλημμα βρίσκεται μπροστά μας.
Ευρώ ή χάος; Χωρίς το ευρώ, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Γιατί ακόμη κι αν δεν είχαμε το χρέος, και πάλι θα παράγαμε λιγότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε. Και πτώχευση σημαίνει χάος: έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, συμμορίες στους δρόμους, εθνική ταπείνωση. Όπως στην Αργεντινή.
Δεν τα χάσαμε όλα ακόμη. Η χώρα έχει εμάς. Έχει νέους ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία και μεράκι για να δημιουργήσουν μια νέα πατρίδα. Ειδικά για χάρη όσων από εμάς βιώνουμε την τραγωδία της ανεργίας, για όσους χρωστάμε, για όσους βλέπουμε τα όνειρά μας να γκρεμίζονται. Κανείς μη μείνει μόνος του. Όλοι πρέπει να ξαναμπουμε στο παιχνίδι.
Η κρίση τελειώνει, ο κόσμος ξαναχτίζεται, η διαπραγμάτευση αρχίζει. Η Αμερική βρίσκεται πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, η ανεργία υποχωρεί. Στην Ευρώπη πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες για το ευρωομόλογο, την αλλαγή των Συνθηκών, την απευθείας χρηματοδότηση των κρατών. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και απαιτεί σχέδιο, αποφασιστικότητα και δυνατότητα σύναψης διεθνών συμμαχιών.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει όρθια. Στη σωστή πλευρά, την επόμενη μέρα. Τώρα κρίνονται όλα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ελεύθερη οικονομία. Εάν σήμερα κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη, η αλλαγή θα γίνει σύντομα πράξη. Εμείς, οι νέοι θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Και θα νικήσουμε.
Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας από τη σελίδα facebook.com/kinisineongiatinellada και το ιστολόγιο kinisineongiatinellada.blogspot.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου