ΕΛΛΑΔΑ

Η αστυνομία εκκένωσε την πρεσβεία της Λιβύης από 30 Λίβυους

η-αστυνομία-εκκένωσε-την-πρεσβεία-της-278405

Μια ιδιότυπη «κατάληψη» στην πρεσβεία της Λιβύης πραγματοποίησαν το βράδυ περίπου 30 υπήκοοι Λιβύης που περιθάλπονται σε θεραπευτήρια της χώρας μας.

Οι Λίβυοι, οι οποίοι επισκέπτονται ελεύθερα την πρεσβεία τους στην Αθήνα, εισήλθαν στον χώρο και παρέμειναν όλη τη νύχτα, εγκλωβίζοντας ένα Λίβυο διπλωματικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, αιτία της ενέργειας των 30 Λίβυων είναι εσωτερικά τους θέματα που αφορούν κυρίως έξοδα διαμονής τους στην Ελλάδα και άλλα ζητήματα για τα οποία είναι αρμόδια η Πρεσβεία.

Το πρωί της Δευτέρας, κατόπιν σχετικού αιτήματος των Λιβυκών Αρχών, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η πρεσβεία, μετέβησαν στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις και μετά από συνεννόηση με τους αξιωματικούς, οι «καταληψίες» αποχώρησαν ήσυχα, απεγκλωβίστηκε ο διπλωματικός υπάλληλος, εκκενώθηκε ο χώρος και παραδόθηκαν οι εγκαταστάσεις στους υπεύθυνους της πρεσβείας.

Οι 30 Λίβυοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής η οποία διενεργεί προανάκριση, για εξακρίβωση στοιχείων και καταγραφή και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν υποβλήθηκε έγκληση από τους υπεύθυνους της πρεσβείας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου