ΕΛΛΑΔΑ

Μάθετε ποιο είναι το νέο κόλπο των διαρρηκτών για να μην ακουστεί ο συναγερμός σας!

μάθετε-ποιο-είναι-το-νέο-κόλπο-των-διαρ-278592

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι ληστείες στις «ακριβές» περιοχές της Θεσσαλονίκης. Φαίνεται ότι η κρίση έχει οδηγήσει τους ληστές να αναζητήσουν πιο σίγουρους στόχους για εξασφαλισμένα κέρδη. Μία από τις περιοχές που βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτίμησης των κακοποιών είναι τα Πεύκα (Ρετζίκι).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστείες και οι διαρρήξεις στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους με συναγερμούς υψίστης ασφαλείας.

Το νέο κόλπο των ληστών

Οι ληστές από την πλευρά τους επιστράτευσαν ένα νέο κόλπο για να αφοπλίσουν και το τελευταίο μέτρο προστασίας των κατοικιών. Αφού εντοπίσουν το σπίτι – στόχο και σιγουρευτούν ότι οι ιδιοκτήτες του απουσιάζουν επιχειρούν να αφοπλίσουν τον συναγερμό. Τοποθετούν σκάλα στο μπαλκόνι του σπιτιού, στο σημείο που βρίσκεται η σειρήνα του συναγερμού. Στο πάνω μέρος βάζουν έναν κουβά γεμάτο με νερό. Ξεβιδώνουν το ηχείο τη σειρήνας και το βουλιάζουν στον κουβά. Όταν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί η σειρήνα δεν ακούγεται και οι ληστές αδειάζουν ανενόχλητοι τα σπίτια. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει καταγράψει αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι διαρρήκτες έδρασαν με αυτό τον τρόπο.

thestival.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου