ΕΛΛΑΔΑ

Η ερώτηση της Πολωνής κτηνοτρόφου Μαργαρίτας στο Βενιζέλο [βίντεο]

η-ερώτηση-της-πολωνής-κτηνοτρόφου-μαρ-278711

Ενα περιστατικό χρωμάτισε την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελου Βενιζελου χθες στη Λιβαδειά κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με κατοίκους της περιοχής.

Η κυρία Μαργαρίτα, μια Πολωνή που βρίσκεται επί 20 χρόνια στην Ελλάδα, μένει στο Μαυρονέρι της Λιβαδειάς και είναι κτηνοτρόφος ζήτησε το λόγο και εξέφρασε την εξής απορία προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ βόσκω γίδια και πρόβατα και οι γαλατάδες μας δίνουν 8μηνες επιταγές. Τι θα πω εγώ στην προβατίνα, ότι θα φας σε οχτώ μήνες; Πως θα παράγω εγώ κύριοι την πρώτη ύλη για το σημαιοφόρο προϊόν της Ελλάδας στις εξαγωγές, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παγκοσμίως;»

Και στη συνέχεια, χειροκροτούμενη πρόσθεσε:

«Πρόεδρε είμαι Πολωνέζα. Ζω σε αυτή τη χώρα 20 χρόνια, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Θερμή έκκληση. Κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν ξέρει τι σημαίνει φτώχευση του κράτους. Ημουνα 15 χρονών, το ’81 στην Πολωνία, που φτώχευσε το κράτος. Κάναμε τριάντα χρόνια να συνέλθουμε.

Λαέ ξυπνήστε, ξυπνήστε δεν είναι παιγνίδια Τριάντα χρόνια κάναμε να συνέλθουμε. Λαέ ξυπνήστε. Δεν είναι παιχνίδια. Δεν θέλω να το ζήσω δεύτερη φορά. »

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου