ΕΛΛΑΔΑ

Tα λουκέτα ξενοδοχείων σε αριθμούς…

tα-λουκέτα-ξενοδοχείων-σε-αριθμούς-280470

Τα 25 έφτασαν τα «λουκέτα» σε ξενοδοχεία της Αθήνας και το πεντάστερο Athens Imperial, που βρίσκεται στην πλατεία Καραΐσκάκη, προστέθηκε στη λίστα, καθώς κατέβασε ρολά, λόγω έλλειψης πελατείας.

Παράλληλα, χάθηκαν 1.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας των λουκέτων, ενώ την τριετία Μάιος 2008 – Μάιος 2011 σημειώθηκαν άλλες 2.000 απολύσεις στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας έχει άμεσες επιπτώσεις ακόμα και στα πολυτελή ξενοδοχεία. Οι ακυρώσεις είναι πλέον μαζικές και το «άκρως ανησυχητικό είναι ότι η αρνητική εικόνα της Ελλάδας έχει ριζώσει για τα καλά στη συνείδηση του τουρίστα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γιάννης Ρέτσος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Η πρωτεύουσα δεν αποτελεί πλέον ελκυστικό προορισμό.

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας απειλούνται με κατάρρευση και σε επίπεδο εσόδων και σε επίπεδο κρατήσεων. Και εκτός από τα 25 που έβαλαν λουκέτο, πολλά μετατρέπονται πλέον σε εποχικά, από 12μηνης λειτουργίας.

Ας σημειωθεί ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο πραγματοποιούνται 100.000 με 110.000 κρατήσεις την ημέρα. Φέτος, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι κρατήσεις υποχώρησαν κατά 50%. Δηλαδή, αντί για 6,7εκατομμύρια κρατήσεις, στην καλύτερη περίπτωση θα χάσουμε 2 εκατομμύρια κρατήσεις (με μείωση 30%) και στη χειρότερη πάνω από 3 εκατ..

Ο Μάιος «χάθηκε» όχι μόνο για τα ξενοδοχεία της Αθήνας αλλά και για τα παραθεριστικά ανέφερε ο κ. Ρέτσος και συνέχισε: Ευχή όλων είναι να έχουμε κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου μήπως και σώσουμε μέρος της παρτίδας με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται για αφίξεις της τάξεως των 16 εκατ. τουριστών, ενώ διψήφιο αναμένεται και το ποσοστό μείωσης των εσόδων.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου