ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι οικονομικοί άξονες του επικαιροποιημένου προγράμματος

συριζα-οι-οικονομικοί-άξονες-του-επικ-282773

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμά του την Παρασκευή, ωστόσο η διαμόρφωση του επίμαχου κειμένου δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στη βάση των διεργασιών, που χαρακτηρίζονται «πυρετώδεις», βρίσκεται ένα κείμενο της Επιτροπής Πολιτικού Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η διαμόρφωση ενός σχεδίου εθνικής ανόρθωσης, το οποίο θα απαντήσει στην ανάγκη αντικατάστασης του Μνημονίου. Το σχέδιο, που αφορά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση, θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ προς ψήφιση στη Βουλή.

Το κείμενο αναπτύσσεται σε εννέα άξονες, οι οποίοι είναι: η ακύρωση των μνημονίων, η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, ο δημόσιος έλεγχος στρατηγικών επιχειρήσεων, η ριζοσπαστική αναδιανομή του πλούτου, χαράτσια-μισθοί-εργασιακές σχέσεις και τέλος οι εκβιασμοί που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Πάντως, σύμφωνα με το «Βήμα», πηγές του κόμματος τονίζουν ότι το κείμενο είναι προσωπική επεξεργασία και δεν αποτελούν τις τελικές θέσεις της Κουμουνδούρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου