ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 81χρονος γνωστός επιχειρηματίας για χρέη 1,1 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ

συνελήφθη-81χρονος-γνωστός-επιχειρημα-282850

Η σύλληψη του έγινε στην Θεσσαλονίκη για οφειλές στο ΙΚΑ της πόλης που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ

Ο ιστορικός πρόεδρος γνωστής βορειοελλαδίτικης εταιρίας κεραμικών πλακιδίων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ. Ο ηλικίας, 81 ετών άνδρας, συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 1,15 εκατ. ευρώ για το διάστημα από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο του 2011. Ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι είχε συλληφθεί και τον περασμένο Μάρτιο για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 293.505 ευρώ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν έχει καμία σχέση πλέον με τη διαχείριση της επιχείρησης και έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού των εγκαταστάσεών της. Η ιστορική εταιρία, που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας, βρίσκεται σε παραγωγική αδράνεια για σχεδόν ένα χρόνο, ενώ τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε απόλυση των εναπομεινάντων εργαζομένων.

Χθες το βράδυ συνελήφθη στην Κατερίνη για μη απόδοση ΦΠΑ, 30χρονος ομόρρυθμος εταίρος επιχείρησης εστίασης. Το ύψος του χρέους για το χρονικό διάστημα 01.01.2011 – 30.09.2011, ανέρχεται στο ποσό των 51.181,36 ευρώ .

Στη Λάρισα, τέλος, προσήλθαν αυθορμήτως στις αρχές και συνελήφθησαν τέσσερις εταίροι επιχείρησης εμπορίας ειδών υγιεινής (τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 31, 57, 19, 29 ετών) σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο (μη αποδοση ΦΠΑ) συνολικού ύψους 74.763,81 ευρώ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου