ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του Τσοχατζόπουλου από το Θ. Τζήμερο

δήλωση-παράστασης-πολιτικής-αγωγής-κ-283465

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία ξανά», Θάνος Τζήμερος.

Με την πρωτοβουλία αυτή η «Δημιουργία, ξανά» καταγγέλλει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης» και ζητεί την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εντατικοποίηση των ενεργειών της Δικαιοσύνης για την πλήρη αποκάλυψη των σκανδάλων.

Το κόμμα του κ. Τζήμερου υποστηρίζει την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο εμποδίζει, όπως σημειώνει, στην πράξη όχι μόνον την απόδοση ευθυνών, αλλά ακόμη και τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, με την πεποίθηση ότι «ένας υπουργός θα πρέπει να είναι εφ΄ όρου ζωής υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Η «Δημιουργία, ξανά» υπενθυμίζει ότι «έχει δεσμευτεί να αναλάβει συστηματική και επίμονη δράση προς την κατεύθυνση της πλήρους κάθαρσης των πολιτικών και των οικονομικών σκανδάλων των τελευταίων δεκαετιών».

Στη δήλωση που κατέθεσε χθες ως πολιτικός ενάγων ο κ. Τζήμερος και με την ιδιότητά του «ως Έλληνα πολίτη και ως Έλληνα φορολογούμενου» επικαλείται την ηθική βλάβη που υπέστη από τις πράξεις διαχείρισης, κατά τη διάρκεια που υπήρξε υπουργός ο κατηγορούμενος, οι οποίες προκάλεσαν, όπως υποστηρίζει, το διεθνή διασυρμό της χώρας και σημαντικότατη οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ζημία αυτή, σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, «συνέβαλε στη σοβαρή επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και οδήγησε στη μεγάλη υποβάθμιση του οικονομικού επιπέδου διαβίωσης όλων των Ελλήνων, με τη θέσπιση δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου