ΕΛΛΑΔΑ

Τζήμερος: «Μιλάμε για το φύλο των αγγέλων όπως οι Βυζαντινοί πριν την Άλωση»

τζήμερος-μιλάμε-για-το-φύλο-των-αγγέλ-283658

Αποδεκτές έκανε τις παραιτήσεις έξι στελεχών του κόμματος ο πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά!Θάνος Τζήμερος, οι οποίες υποβλήθηκαν μετά από διαφωνία για την εκλογική σύμπραξη με τη Δράση του Στέφανου Μάνου.

Απαντώντας ο κ. Τζήμερος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή που «η Ελλάδα καταρρέει και η οικονομία κινείται σε σπιράλ θανάτου μόνον η πολιτική των συνεργασιών μπορεί να παράγει λύσεις».

Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και 5 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Βασίλης Δρακονταειδής, η Ειρήνη Σφακιανάκη, ο Τάσος Τσάμης, ο Θεόδωρος Πολυζωϊδης και η Ευτυχία Γιαννούλη, οι οποίοι «διαφωνούν με τη συνεργασία με τη Δράση, αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημιουργία ξανά!.

Οι παραιτηθέντες σε κείμενό τους στο facebook εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι θεσμικές κομματικές διαδικασίες, ότι η συμμετοχή του Στέφανου Μάνου δεν συνάδει με το σύνθημα «πολιτική χωρίς πολιτικούς» και ότι διαφωνούν με τις πολιτικές θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας υπό τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο.

Από τη Δημιουργία ξανά! τονίζουν ότι οι διαφωνούντες επέμεναν σε ένα είδος «πολιτικής καθαρότητας» όταν οι συνθήκες επιτάσσουν συνεννόηση. Υπενθυμίζουν επίσης ότι η απόφαση για την εκλογική σύμπραξη με τη Δράση ελήφθη από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ δίνεται έμφαση στην προσωπικότητα του Στ. Μάνου με πρωτεύοντα χαρακτηριστικά την εμπειρία και την έντιμη στάση του.

Τέλος για τον κ. Βαλλιανάτο γίνεται παραδεκτό ότι υπάρχουν διαφωνίες, κυρίως ως προς τις «φιλελεύθερες» θέσεις του σε θέματα μεταναστευτικής και εξωτερικής πολιτικής, ενώ αντιθέτως και οι δύο πλευρές τον θεωρούν επιτυχημένο ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Ο Θάνος Τζήμερος στην ανακοίνωση αποδοχής των παραιτήσεων επεσήμανε: «Σέβομαι την διαφορετική πολιτική τους αντίληψη, ωστόσο θέλω να επισημάνω, ακόμα μια φορά, πως από δω και μπρος η μόνη πολιτική «κουλτούρα» που μπορεί να παράγει λύσεις είναι αυτή των συνεργασιών. Η Ελλάδα καταρρέει, η οικονομία κινείται σε «σπιράλ θανάτου» και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια να αναγάγει σε μείζον θέμα το «φύλο των αγγέλων» όπως οι Βυζαντινοί λίγες ώρες πριν την Άλωση. Άλλωστε συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση. η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ένα αυτόνομο κόμμα, όπως και η Δράση, δεν συμφωνούμε σε όλα, διατηρούμε την αυτοτέλειά μας, και τώρα και μετά τις εκλογές, όμως προωθούμε από κοινού τη βασική «πλατφόρμα» μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελληνική οικονομία».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους. Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου