ΕΛΛΑΔΑ

Η αγωνία του Άκη Τσοχατζόπουλου για «ζεστό» χρήμα

η-αγωνία-του-άκη-τσοχατζόπουλου-για-ζ-283709

Νέα σημείωση δια χειρός Άκη Τσοχατζόπουλου με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τους «τρόπους διασφάλισης των συμφωνηθέντων» σχετικά με τη διακίνηση και επιστροφή «βιβλίων» (σ.σ. δηλαδή χρημάτων σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές) έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ», ο πρώην υπουργός χωρίς να αναφέρει το άτομο στο οποίο απευθύνεται γράφει:«Έρχομαι τώρα-κάθε ώρα σήμερα- στο σπίτι σου ή στο γραφείο σου, να βρούμε τρόπους διασφάλισης, όσων συμφωνήσαμε και βάσει των όσων μου είχες πει για διακίνηση και επιστροφή μέχρι και 2…Η ανατροπή της υλοποίησης αυτής της πρώτης συμφωνίας ανάληψης και διακίνησης βιβλίων…».

Η αγωνία του Άκη Τσοχατζόπουλου να πληρωθεί άμεσα, όπως προκύπτει σχεδόν από το σύνολο των ιδιόχειρων σημειώσεών του είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Άλλοτε επιτακτικά και άλλοτε παρακλητικά ο πρώην υπουργός ζητά χρήματα.

«Φέρε άμεσα τα χρήματα…», επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο πρώην υπουργός, ενώ σε άλλο σημείο εμφανίζεται να είναι προσωρινά ικανοποιημένος έστω και με «2-3 κατοστάρες !».

Η μη υλοποίηση της συμφωνίας, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό όπως γράφει σε άλλο σημείο «είναι παλιανθρωπιά, σκόπιμη κοροϊδία..».

Για το λόγο αυτό απαιτεί την άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων.

Το «κουτί» της Γενεύης!

Ποινικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη μια χειρόγραφη σημείωση σε έγγραφο κίνησης του λογαριασμού που διατηρούσε η Βίκυ Σταμάτη στην ελβετική Τράπεζα UBS , που αναφέρει: «140.000. Υπάρχουν στο κουτί 6 της Γενεύης (δολάρια)», υπονοώντας πιθανότατα κάποια θυρίδα.

Στο…μικροσκόπιο των ειδικών ανακριτών έχει μπει επίσης ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στην πορεία χρημάτων από την υπεράκτια εταιρεία Morellia (σ.σ. από εκεί σύμφωνα με τους εισαγγελείς «πέρασε» η μίζα των υποβρυχίων) σε λογαριασμούς της Torcaso σε τράπεζες της Κύπρου και της Ελλάδας .

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός γράφει «πληρωμή της Ferrostall για δωροδοκία…».

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αυτή η υποσημείωση αποτελεί δικό του συμπέρασμα ή στοιχείο που προέκυψε από κάποια εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Πάντως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως προκύπτει από το προσωπικό του αρχείο, προετοίμαζε τον δικαστικό του αγώνα πολύ καιρό πριν οδηγηθεί στη φυλακή.

Εκτός, από τις αποτυχημένες προσπάθειες επηρεασμού της δικαιοσύνης, τα απανωτά ραντεβού με δικηγόρους και νομικούς συμβούλους, οι αρχές εντόπισαν σε δακτυλογραφημένη μορφή και την πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Αποδείξεις πληρωμής συνεργείων

Αποδείξεις πληρωμής συνεργείων, ανά έτος, που είχαν αναλάβει από το 2006 τις επισκευαστικές εργασίες στο «παλάτι» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εντόπισαν οι αρχές στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα ευρήματα αυτά «δένουν» με τα όσα αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα. Δηλαδή, ότι: Ο πρώην υπουργός το διάστημα 2006-2008 δεν είχε πρόθεση να εμφανίσει ότι το ακίνητο ανήκε στον ίδιο ή σε μέλος της οικογένειάς του, αλλά να παραμείνει στην ιδιοκτησία της Nobilis. Ειδικότερα, για τα έτη 2006-2008 προκύπτουν δαπάνες 449.219, 52 ευρώ.

Στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν ακόμα:

* Παράταση μισθωτηρίου κατοικίας που νοίκιαζε από το 1996 η Βίκυ Σταμάτη και αφορά στον 6ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, επί της οδού Νεοφύτου Δούκα. Το μισθωτήριο παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2004 και το συμφωνημένο μίσθωμα ανέρχεται σε 1.825,60 ευρώ τον μήνα.

* Κινήσεις της πιστωτικής κάρτας της Βίκυς Σταμάτη που μέσα σε ένα μήνα -από αρχές Ιουνίου έως αρχές Ιουλίου 2003- προκύπτει ότι για ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ γνωστών οίκων μόδας είχε ξοδέψει 27.648,50 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο του 2009 για ένα διήμερο στο Ναύπλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξοδεύει 2.447,70 ευρώ μόνο για τη διαμονή του.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου