ΕΛΛΑΔΑ

Συστάσεις από το ΕΣΡ για την προεκλογική κάλυψη

συστάσεις-από-το-εσρ-για-την-προεκλογι-283852

Έπειτα από καταγγελία της Χρυσής Αυγής και επίσημη διαμαρτυρία του ΚΚΕ προς το ΕΣΡ για τη μη τήρηση των κανόνων πολιτικής πολυφωνίας, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εξέδωσε νέα οδηγία για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου.

Αναφορικά με την εμφάνιση των υποψηφίων βουλευτών, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ούτε περιορισμός των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών καθώς και των φορέων παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, για προβολή των υποψηφίων βουλευτών, καθώς δεν εφαρμόζεται στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές σταυρός προτιμήσεως.

Σε ό,τι αφορά την οριστική κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου, η Οδηγία θα έχει εφαρμογή και μετά την, «κατά το άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 11898/23.05.2012 Κοινής Αποφάσεως των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας» έκδοση νέας Υπουργικής Αποφάσεως, αφού ανακηρυχθούν οι εκλογικοί συνδυασμοί από τον Άρειο Πάγο και ρυθμιστεί η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου για το σύνολο των κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη διαλυθείσα Βουλή ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στο «Αλήθεια TV» του νομού Χίου για υπέρβαση ορίου χρόνου διαφημίσεων.

Επιπλέον, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Sunny TV νομού Αττικής για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου