ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγές Β. Μιχαλολιάκου για την προεκλογική ενίσχυση Καμίνη – Μπουτάρη

αγωγές-β-μιχαλολιάκου-για-την-προεκλο-284061

Υπάρχουν πολιτικοί που σιωπούν. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που απλώς καταγγέλουν.

Υπάρχει όμως και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος που όχι μόνο δεν σιωπά, όχι απλώς καταγγέλλει, αλλά συγκρούεται έμπρακτα με το παρακράτος των πάσης φύσεως νταβατζήδων που λυμαίνονται την πατρίδα.

Είχαμε αποκαλύψει προεκλογικά την εξωφρενική ενίσχυση των δύο εκλεκτών του καθεστώτος, των δήμων του κυρίου Καμίνη και του κυρίου Μπουτάρη με εκατομμύρια Ευρώ. Ουδείς ασχολήθηκε από την κεντρική εξουσία. Χθες, ο δήμαρχος αποκάλυψε μία εξωφρενική περίπτωση προκήρυξης εκτός διαύγειας (!!) για την οποία πάλι δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.

Εδω ακριβώς φαίνεται και η πολιτική αποφασιστικότητα του πολιτικού: Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα κινηθεί νομικά καταθέτοντας αγωγές και μηνύσεις αλλά ζητώντας και την ποινική δίωξη των εκλεκτών κλειδοκρατόρων που πίστεψαν ότι θα συνέχιζαν να λειτουργούν ατιμώρητοι εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει, αφού ήδη έχουν κατατεθεί οι μηνύσεις εναντίον άλλων εθνικών εργολάβων που διασπάθισαν εκατομμύρια χωρίς να παραδώσουν έργο. Ήδη νιώθουν την καυτή ανάσα της δικαιοσύνης, αφού ο Μιχαλολιάκος παρακολουθεί προσωπικά την πορεία των υποθέσεων, με προσωπική παρουσία στις ενέργειες της δικαιοσύνης. Γιατί;

Γιατί ως γνωστόν, το δημόσιο έχανε τις δίκες αφού η μοναδική ασπίδα ενάντια στα αργύρια της διαπλοκής, είναι ο πατριωτισμός. Η πίστη σε ηθική και αξίες. Τίποτε άλλο, αφού το καθήκον ως γνωστόν δεν δίνει “βαλίτσες”.

Δείτε την τοποθέτηση του δημάρχου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Είναι γνωστό σε μας όλους ο θεσμός του Πράσινου Ταμείου. Θεσμοθετήθηκε με νόμο της Βουλής των Ελλήνων για να νομοθετήσει την νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και να ενισχύσει, εμμέσως, τους Δήμους να κάνουν αναπλάσεις και απαλλοτριώσεις. Η Πολεοδομία του Πειραιά δούλεψε σκληρά και οι πολίτες του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στη θεσμοθετημένη πια δυνατότητα τους να δηλώσουν, να πληρώσουν και να τους νομιμοποιήσουν, Και είχαμε να παίρνουμε περίπου 10-11 εκατ. Ευρώ ως Δήμος κι άλλα 9 εκατ. ευρώ ο υπόλοιπος Πειραιάς.

Ήρθε ένα βράδυ ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και είπε ότι το 95% με τροπολογία πάει στον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό που δεν ξέρετε και δεν ήξερα ούτε εγώ είναι ότι στις 10 Απριλίου, (είχαν προκηρυχθεί εκλογές) έδωσε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου – λες και είναι δικά του τα λεφτά – 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης και 1 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αθηναίων. Καλά έκανε, αλλά δεν είναι δικά του τα λεφτά, για να τα μοιράζει κατά βούληση. Είναι παράνομη πράξη. Θα την καταγγείλω και θα κάνω και μήνυση και αγωγή.

Καταρχήν ως Δήμος Πειραιά διεκδικούμε όλα μας τα λεφτά, τα 10 εκατ. ευρώ, γιατί εκλάπησαν από το Δήμο με νομοθετική παρέμβαση – τροπολογία, αντισυνταγματική. Αλλά αυτό που απογειώνει τον παλαιοκομματισμό είναι αυτό που αναρτήθηκε στις 2 Μαΐου στο διαδίκτυο όχι στη «Διαύγεια», με την υπογραφή του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, που είναι μία «διακήρυξη» 13 εκατ. ευρώ για όλους τους Δήμους.

Δεν ενημερωθήκαμε ούτε από τη «Διαύγεια» ούτε με καμιά εγκύκλιο. Και ακούστε να δείτε την αποθέωση και του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής και του πολιτικού χρήματος: 2 Μαΐου αναρτάται όχι στη «Διαύγεια», ( δεν ενημερώνονται οι Δήμαρχοι – ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν το γνώριζε) με την υποχρέωση έως στο τέλος Μαΐου να έχουν καταθέσει τις ώριμες προτάσεις τους και την δέσμευση, ότι έως στο τέλος Οκτωβρίου θα έχουν υλοποιηθεί και τα έργα.

Ποιος από δω δεν διαθέτει την κοινή λογική, ώστε να καταλάβει ότι αυτά είναι για συγκεκριμένους εργολάβους, για συγκεκριμένους Δήμους;Δεν είναι απλώς ντροπή, είναι κατά την προσωπική μου βεβαιότητα ποινικώς κολάσιμη πράξη. Και μάλιστα σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα διαπομπεύεται με εικόνες τηλεοπτικές, με φωτογραφίες και με αρχεία και με σημειώματα και με ημερολόγια πολιτικών προσώπων, που έπαιξαν κεντρικό ρόλο. Αυτό εγώ δεν το αποδέχομαι. Οι συνεργάτες μου έχουν ετοιμάσει πρόταση να την καταθέσουμε και να συμμετάσχουμε. Δεν θα την καταθέσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε. Θα το καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, θα ζητήσουμε την ακύρωση του ως παράνομου και θα ζητήσουμε και την ποινική τους δίωξη. Σε αυτή την αθλιότητα ο Δήμος Πειραιά δεν θα συμμετάσχει. Σε αυτό που προσβάλλει την ηθική και την υπόληψη στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Και βεβαίως θα ζητήσουμε όλα μας τα χρήματα και εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο, θα αποφασίσουμε πού θα τα πάμε: σε ποιες αναπλάσεις σε ποιες απαλλοτριώσεις.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου